Plan editorial Publica 2024: 1/2

Iată câteva dintre cărțile pe care le pregătim pentru publicare în prima parte a anului 2024.

Ianuarie

Cinema Speculation: cartea în care Quentin Tarantino vorbește despre filmele cu care a crescut și care l-au influențat. Întrebarea e: când anume vei viziona filmele despre care vorbește — după fiecare capitol sau la finalizarea lecturii?

Nuts and bolts: prima carte a anului din Co-lecția de știință este semnată de inginera structuristă Roma Agrawal. Cartea a fost finalistă la Royal Society Science Book Prize 2023, premiu cucerit de jurnalistul specializat în știință Ed Yong cu O lume imensă.

Tot luna aceasta va fi disponibilă pentru comandă și biografia lui Elon Musk semnată de Walter Isaacson.

Februarie

Unbreakable de Ronnie O’Sullivan. La fel ca autorul, povestea lui este intensă: greu de lăsat jos, chiar dacă nu urmărești snooker.

Cartea numărul 2 a anului din Co-lecția de știință: de la Noah Whiteman avem Most Delicious Poison, cartea fascinantă despre toxinele naturii de care suntem dependenți.

Kaushik Basu a fost economist-șef la Banca Mondială și în prezent este profesor de Studii Internaționale și profesor de economie la Cornell University. În cartea sa însă ne arată cu umor și înțelepciune cum ne putem folosi raționalitatea și teoria jocurilor pentru a face alegeri bune în viață, pentru o viață mai împlinită: Reason to be happy.

Martie

Cea mai recentă (și personală) carte semnată de Adam Grant va fi un frumos cadou de primăvară: despre cum să valorificăm potențialul personal și al altora în Hidden Potential. Adam vine anul acesta la Brand Minds, așa că vom avea timp să citim cartea până la toamnă.

Misbelief pornește de la o experiență personală a lui Dan Ariely din perioada pandemiei și explorează lumea dezinformării și a conspirațiilor și de ce chiar și oamenii raționali ajung să creadă lucruri iraționale.

Aprilie

Think Faster, Talk Smarter: Matt Abrahams, specialist în comunicare și lector la Stanford Graduate School of Business, ne învață să comunicăm elocvent în special în momentele în care anxietatea și stresul nu ne ajută să performăm cum am dori.

De la Ashlee Vance avem excelenta carte When the Heavens Went on Sale despre companiile private care creează o nouă economie în spațiu.

Mai

Olandezul Berthold Gunster ne învață în Flip Thinking sau Omdenken cum să transformăm o problemă într-o oportunitate. Să ajungem de la un comportament „Da, dar…” la un mindset „Da, și…”.

În Co-lecția de știință vine și „biografia alergiilor”: cartea Allergic scrisă de antropoloaga medicală Theresa MacPhail. Aflăm astfel ce sunt alergiile, de ce le avem, cum le tratăm și care e soarta omenirii într-o lume în schimbare.

Chris Anderson, directorul TED, are acces la gânditori din toate domeniile care încearcă să schimbe lumea; inspirat de ei, a concluzionat că generozitatea este răspunsul pentru o lume mai bună. Ne oferă astfel în cartea Infectious Generosity un ghid care ne transformă indignarea în optimism și acțiuni cu impact pozitiv. 

Tot în luna mai vom lansa și o carte semnată de o autoare din România. Revenim cu detalii.

Iunie

Sărbătorim ziua copilului cu cea mai recentă carte de la Adam Kay: Kay’s Incredible Inventions. Copiii din noi abia așteaptă să o citească!

Look again, cartea semnată de profesoara de neuroștiințe Tali Sharot și co-autorul bestsellerului Nudge, Cass Sunstein, ne ajută să înțelegem de ce ajungem să nu mai remarcăm lucrurile bune și cele nu-atât-de-bune din jurul nostru și ce putem face pentru a învăța să reperăm și să schimbăm ce e rău, precum și să apreciem ce e bine în viețile noastre.

Cal Newport ne învață în Slow Productivity cum să lucrăm sustenabil pentru a evita să ajungem la burnout.

Chiar dacă facem tot posibilul să respectăm planul editorial, e posibil ca în unele cazuri să nu reușim acest deziderat, deci e mai bine să precizăm că planul poate suferi modificări. Recomandăm abonarea la newsletter pentru oricine dorește să fie la curent cu titlurile publicate, alte surprize editoriale, cu audiobookurile și ebookurile la care lucrăm momentan, precum și cu ofertele și promoțiile ocazionale.

Lecturi fascinante și folositoare să avem!