Invitat pe blog

Adam Kay de sezon

Cei din prima linie a sistemului medical nu sunt invitați la crăpelnița prilejuită de ziua lui Hristos. Pentru personalul medical din lumea întreagă, Crăciunul e o zi ca oricare alta.

Citește articolul

Noi suntem vremea, de Jonathan Safran Foer

Trebuie să ajungi la cel puțin 32 000 de kilometri distanță de Pământ pentru a-l vedea ca pe un glob. „The Blue Marble” nu a fost prima fotografie a Pământului, dar a fost prima în care totul era complet luminat. Fotografia care urma să devină una dintre cele mai des printate și recognoscibile imagini nu doar ale Pământului, ci și de pe Pământ a fost făcută dintr-un impuls cumva ilicit.

Citește articolul

Să urle, să ardă | Leslie Jamison

Atenție la atenție

Prefața ediției în limba română a cărții „Să urle, să ardă” este semnată de Cristian Lupșa, editor DoR. Te invităm la lectură!

Citește articolul

Roger vs. Tiger. Generaliști vs. specialiști

Să începem cu două povești din lumea sportului. Probabil, pe cea dintâi o cunoașteți. Tatăl băiatului putea spune că băiețelul său era ieșit din comun. La 6 luni putea să își mențină echilibrul în palma tatălui în timp ce acesta mergea prin casă.

Citește articolul

Adam Grant despre cel mai bine păstrat secret din Silicon Valley

Acum aproape zece ani am citit în Fortune un articol despre cel mai bine păstrat secret din Silicon Valley. Nu încăpea pe un hard și nici nu se măsura în biți. Nici măcar nu era un produs. Era un om pe nume Bill Campbell – și nu era hacker. Era un antrenor de fotbal american transformat în om de vânzări. Cu toate acestea, Bill devenise atât de influent, că se plimba în fiecare duminică alături de Steve Jobs, iar fondatorii Google au afirmat că nu ar fi reușit fără el.

Citește articolul

Jocul infinit: responsabilitatea afacerii

În zilele noastre, afacerile sunt supuse unui ritm de schimbare amețitor. Și se pare că plătesc un preț mare pentru toată această schimbare. Timpul care trece până când o companie este forțată să iasă din joc este din ce în ce mai scurt.

Citește articolul

Povestea Allez Allez Allez

Cartea „Allez Allez Allez” surprinde povestea renașterii FC Liverpool din sezonul 2018-2019. Meritul lui Simon Hughes, autorul cărții, e că reușește câteva portrete fascinante ale celor care formează FC Liverpool: fotbaliștii, antrenorul, suporterii și prietenii clubului. Iată mai multe fragmente din capitolul care explică și titlul cărții:

Citește articolul

SETE: o poveste despre organizația nonprofit care furnizează apă potabilă lumii

Citește articolul

Dark cockpit: introducere

De ce și cum e scrisă cartea. De Octavian Pantiș și Emil Dobrovolschi.

Citește articolul

Algebra fericirii: principiile de bază

Citește articolul