Skip to main content

Evenimente

Lansări, conferințe, evenimente speciale

Bestselleruri Publica în 2021

By Evenimente

Iată cele mai vândute cărți Publica în prima parte a anului 2021, indiferent de anul în care au fost publicate:

  1. Dopamina de Daniel Lieberman și Michael Long
  2. Gândire rapidă, gândire lentă de Daniel Kahneman
  3. Începe cu de ce de Simon Sinek
  4. O să râzi, totul e chimie! de Mai Thi Nguyen-Kim
  5. Ghid de design interior de Frida Ramstedt
  6. Biografia lui Elon Musk de Ashlee Vance
  7. Factfulness de Hans Rosling, Anna Rosling Ronnlund, Ola Rosling
  8. Asta înseamnă marketing de Seth Godin
  9. Paradoxul cimpanzeului de Prof. Steve Peters
  10. Învățare de Tara Westover

La final de 2020

By Evenimente

Chiar dacă 2020 nu e anul pe care îl plănuiam, ne bucurăm că am reușit să publicăm 36 titluri noi de nonficțiune. Mulțumim că ați fost alături de noi; să avem cu toții sănătate și un 2021 mai bun!

Citește mai departe

Top vânzări Publica la Gaudeamus 2019

By Evenimente

Mulțumim tuturor pentru vizita la standul nostru de la Gaudeamus sau pe site; mulțumim pentru că ați ajutat la formarea acestui top frumos :)! Lecturi pline de inspirație și învățături bune să fie!

Iată care este topul vânzărilor la standul nostru de la târgul de carte:

  1. Dark Cockpit este bestsellerul #gaudeamus2019, atât la standul de la târgul de carte, cât și online (topul vânzărilor de pe site-ul editurii este mai jos)! Comandantul Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș sunt autorii români (re)publicați de noi în acest an și ne bucurăm că cititorii apreciază această carte care ne învață cum să aplicăm în viețile noastre cele mai bune principii și proceduri dintr-un domeniu fascinant.
  2. Cea mai recentă carte semnată de Malcolm Gladwell ocupă locul al doilea în topul vânzărilor de la stand, dar și în cel online: De vorbă cu necunoscuți. Într-o epocă în care lumea e polarizată, această carte care examinează diversele modalități în care ne înțelegem greșit ori nu reușim să comunicăm între noi, nu poate fi mai necesară. Gladwell vine la anul în România, la conferința Brand Minds 2020.
  3. Dopamina a fost una dintre cele mai căutate și apreciate cărți la standul nostru. Și asta e bine, pentru că această moleculă ne-a adus unde suntem azi și ne influențează viața, iar cartea ne învață și cum o putem controla când e cazul.
  4. Aventurile unui tânăr naturalist este excelenta carte despre începuturile omului care, timp de 70 de ani, ne-a făcut să îndrăgim natura și documentarele: Sir David Attenborough.
  5. Măsoară ce contează. Investitorul și consilierul John Doerr a ajutat diverși antreprenori să construiască companii de succes (Google, Amazon, Intuit), iar cartea lui ne învață cum să atingem obiectivele și rezultatele‐cheie ale organizațiilor din care facem parte.
  6. Cărțile Paradoxul cimpanzeului, Minimalism digital și Echipe de vis au fost achiziționate de către cei care doresc să fie mai buni — acasă și la locul de muncă.
  7. TED Talks este longsellerul nostru de la târgurile de carte. De la lansarea cărții, în 2016, până acum, este o prezență nelipsită din top 10 vânzări Gaudeamus sau Bookfest.
  8. Învățare: extraordinara poveste a Tarei Westover continuă să fie una dintre cele mai apreciate cărți din seria Narator. Alături de Gladwell, Martin Lindstrom și Gary Vaynerchuk, Tara vine și ea la anul în România, la Brand Minds 2020.
  9. Factfulness continuă să fie un bestseller nu doar internațional, ci și la noi.
  10. Cum să-ți schimbi mintea. Cea mai recentă carte sub semnătura lui Michael Pollan nu dezamăgește și livrează o combinație unică de știință, carte de memorii, jurnal de călătorie, istorie și medicină, fiind relatarea captivantă a unei călătorii spre o nouă frontieră neașteptată în înțelegerea minții și a locului nostru în lume.

Topul vânzărilor online în perioada 20 – 24 noiembrie e puțin diferit, titlurile publicate recent fiind în topul preferințelor cititorilor care ne vizitează site-ul:

  1. Dark Cockpit de cdt. Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș ocupă și locul fruntaș în topul online al preferințelor cititorilor.
  2. De vorbă cu necunoscuți cea mai recentă carte de Malcolm Gladwell ocupă al doilea loc în topul preferințelor cititorilor, atât online, cât și la stand.
  3. Echipe de vis. Cartea lui Shane Snow va schimba cu siguranță modul în care ne raportăm la oameni, progres și colaborare.
  4. Cum să-ți schimbi mintea de Michael Pollan
  5. Loonshots de Safi Bachall e un ghid esențial pentru cei care încearcă să genereze o cultură organizațională inovativă, pentru cei care vor să-și crească potențialul creativ și, de ce nu, pentru oamenii frumoși cu idei țicnite.
  6. Interesul pentru noua carte a autorilor REWORK — Nu trebuie să fie nebunie la birou — înseamnă că există interes pentru o cultură organizațională specifică unei „companii calme”.
  7. Învățare. Faptul că povestea Tarei Westover continuă să fie în topul vânzărilor, nu surprinde pe nimeni: povestea ei este atât de intensă încât nimeni nu poate rămâne indiferent/ă la ea.
  8. Algebra fericirii — abordarea plină de umor și fără ipocrizie a lui Galloway ne oferă o încântătoare lectură despre succes, ambiție, carieră și bani, iubire și relații.
  9. Îngerii mai buni ai naturii noastre o carte mare din toate punctele de vedere, semnată de Steven Pinker, un strălucit gânditor al zilelor noastre, recomandată oricui e interesat/ă de natura umană, de motivele care ne conduc spre acte violente, dar și de cele care ne opresc să fim violenți, precum și celor interesați de istoria violenței în societatea umană.
  10. Teoria sentimentelor morale este prima carte semnată de Adam Smith. Ne bucurăm că după 250 de ani de la prima ediție a cărții, ideile lui despre altruism, dreptate, responsabilitate socială și simpatie, au din nou importanță în afaceri și în politică.

Seri pline de lecturi fascinate să avem :)!

Noutățile și oferta Publica la Gaudeamus 2019

By Evenimente

Începe târgul de carte Gaudeamus, ediția 2019! Săptămâna aceasta, în perioada 20 – 24 noiembrie, între orele 10 am – 8 pm, dacă sunteți în București, vă așteptăm la Romexpo, pavilionul B2, la standul 62. Prietenii noștri ne pot vizita site-ul, unde vor găsi oferta de la stand: 20% reducere la toate titlurile, inclusiv pentru noutăți.
Încă ceva: nu organizăm noi multe lasări de carte la târgurile de carte, dar sâmbătă, 23 noiembrie, facem o excepție: la ora 4 pm, vă așteptăm la lansarea cărții Dark Cockpit, alături de cei doi autori — cdt. Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș — și de cele trei personalități care semnează testimonialele cărții — cdt. Mircea Boștină, Mihai Covaliu și Ömer Tetik.

Alături de noutățile deja anunțate, la Gaudeamus aducem șase cărți nou-nouțe: despre cum să vorbim cu necunoscuții cu care interacționăm în condițiile în care fiecare dintre noi ne facem o opinie despre cineva doar după o simplă privire, cum să vorbim cu persoanele cu care lucrăm zi de zi pentru ca să avem o echipă de vis, două cărți-studii de caz despre organizațiile și parcursul a doi antreprenori foarte diferiți: unul sedus de succesul companiilor-unicorn, altul care a fondat una dintre cele mai cool organizații nonprofit, cartea despre psihedelice semnată de mintea curioasă a lui Michael Pollan, și o carte numai bună pentru seri cu voie bună.

DE VORBĂ CU NECUNOSCUȚI — Malcolm Gladwell
#bestsellertime
Autorul a cinci bestselleruri New York Times, Malcolm Gladwell examinează în noua sa carte interacțiunile noastre cu necunoscuții. În calitate de ghid într-un periplu prin istorie, psihologie și cazuri celebre preluate din programele de știri, celebrul autor susține că este ceva foarte greșit în instrumentele și strategiile pe care le folosim ca să-i înțelegem pe oamenii pe care nu-i cunoaștem. „În toate aceste cazuri, părțile implicate s-au bizuit pe un set de strategii de traducere a vorbelor și intențiilor fiecăreia dintre ele. Și, în fiecare caz, ceva a mers foarte anapoda. În cartea de față doresc să înțeleg acele strategii – să le analizez, să le critic, să înțeleg proveniența lor și să aflu cum să le îndreptăm.”
Gladwell este unul dintre speakerii Brand Minds 2020.
ECHIPE DE VIS — Shane Snow
#teamsuccestime
În noua sa carte, Snow ne conduce într-o aventură prin istorie, neuroștiință, psihologie și afaceri, explorând ce separă grupurile care doar se descurcă împreună de cele care fac progrese împreună, dezvăluind motivele contraintuitive pentru care se destramă atât de multe parteneriate și grupuri – și de ce unele reușesc să supraviețuiască.
SÂNGE RĂU — John Carreyrou
#badunicorn
În 2014, fondatoarea și președinta consiliului de administrație al Theranos, Elizabeth Holmes, era socotită de multă lume replica feminină a lui Steve Jobs; o fostă studentă la Stanford, al cărei „unicorn” promitea să revoluționeze industria medicală cu un aparat care urma să facă analizele de sânge mult mai rapide și mai simple. Cu susținerea unor investitori ca Larry Ellison și Tim Draper, Theranos a vândut, într-o rundă de strângere de fonduri, acțiuni care au dus valoarea companiei la peste 9 miliarde de dolari, astfel averea lui Holmes fiind estimată la 4,7 miliarde de dolari. Exista o singură problemă: tehnologia nu funcționa.
John Carreyrou descrie fascinant cea mai mare escrocherie de la Enron încoace și ne spune o poveste despre ambiție și orgoliu în mijlocul promisiunilor îndrăznețe din Silicon Valley.
SETE — Scott Harrison
#antreprenoriatsocial
La 28 de ani, Scott Harrison avea totul. Dar, după zece ani de petreceri în orașul care nu doarme niciodată, profund nefericit și falit din punct de vedere moral, s-a întrebat: „Cum ar arăta exact opusul vieții pe care o duc acum?”. Fără niciun ban și lipsit de orice experiență, Harrison a fondat charity: water în 2006. Astăzi, organizația sa a strâns peste 300 de milioane de dolari pentru a aduce apă curată unui număr de peste 8 milioane de oameni de pe tot globul.
În cartea sa, Harrison vorbește despre suișurile și coborâșurile care au făcut din charity: water una dintre cele mai de încredere și mai admirate organizații nonprofit din lume. Renumită pentru modul ei de lucru – de a redirecționa 100% din donații –, povestea îndrăzneață, brandul imaginativ și devotamentul radical față de transparență, charity: water a schimbat modul în care lucrează antreprenorii sociali, inspirând între timp milioane de oameni să se alăture misiunii sale de a aduce apă curată fiecărui om de pe planetă.
CUM SĂ-ȚI SCHIMBI MINTEA — Michael Pollan
#psihedelice
O combinație unică și elegantă de știință, carte de memorii, jurnal de călătorie, istorie și medicină, noua carte semnată de Michael Pollan este un triumf al jurnalismului participativ. Uluitoare și edificatoare, această carte este relatarea captivantă a unei călătorii spre o nouă frontieră incitantă și neașteptată în înțelegerea minții și a locului nostru în lume. Adevăratul subiect al „travelogului mental” al lui Pollan nu este doar drogul psihedelic, ci și eterna enigmă a conștiinței umane și a felului în care, într-o lume care ne oferă atât suferință, cât și bucurie, ne putem strădui să fim pe deplin prezenți și să găsim sens în viață.
O investigație sclipitoare și temerară a revoluției medicale și științifice din jurul drogurilor psihedelice și povestea fascinantă a experiențelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viața.
ÎNSUȘIREA BUNULUI GĂSIT — David Sedaris
#voiebună
De aproape patru decenii, David Sedaris ține un jurnal în care scrie regulat despre lucrurile bizare sau amuzante pe care le observă. În cele două ocazii când a vizitat România, am avut ocazia să vedem acest obicei: în timp ce îți punea tot felul de întrebări, avea obiceiul să scoată un carnețel dintr-un buzunar și să noteze în el, urmând să folosească aceste notițe pentru a scrie în jurnal impresiile lui din ziua respectivă.
Această carte conține însemnările preferate din ultimii 40 de ani a unuia unuia dintre cei mai mari autori americani de satiră.
Lecturi interesante să fie :)!

Lansarea cărții Dark Cockpit: în librării și la Gaudeamus

By Evenimente

Ne bucurăm mult să includem o nouă carte semnată de autori români în portofoliul nostru! După ce Octavian Pantiș ne-a învățat în Musai List cum să ne organizăm eficient timpul, acum ne invită, alături de comandantul de aeronavă Emil Dobrovolschi, să ne îmbarcăm într-o nouă călătorie din care vom ieși câștigați: vom învăța nu doar mecanismele fizice și de procedură care fac călătoria cu avionul una dintre cele mai sigure metode de transport, ci și cum să comunicăm și să conducem echipe și companii precum un pilot de aeronavă experimentat.
Dark Cockpit este termenul din aviație folosit atunci când totul e sub control și totul funcționează în parametri normali: în afară de iluminarea ergonomică a instrumentelor, nicio luminiță din cabina de pilotaj nu este aprinsă — nici cele de consum, nici de avertizare, nici de pericol.
Cartea Dark Cockpit ne invită nu doar să înțelegem mecanismele care fac din industria aviației cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul de pe glob, ci cum să aplicăm tot acest know-how pentru a avea o viață sub control și pentru a obține performanțe ridicate în domeniul de activitate al fiecăruia.
Formatul cărții este prietenos și practic, cu exemple, noutăți, checklisturi și teme de reflecție pentru cititori.
Emil Dobrovolschi este pilot la Tarom din 1994 și a urcat toate treptele ierarhiei profesionale: copilot pe avionul Antonov 24, comandant de aeronavă și instructor pe avionul ATR 42/72, comandant și instructor-examinator Airbus 320 și Airbus 310, pilot de recepție și control și comandant al misiunilor speciale – deplasările membrilor Guvernului și ale președintelui României. Are o vastă experiență managerială, ocupând de-a lungul anilor diverse funcții de conducere în compania Tarom, cea mai importantă fiind cea de Director Operațiuni Zbor. Este și un speaker pasionat, fiind invitat frecvent la nenumărate evenimente, unde le vorbește oamenilor despre profesionalism și motivație.
Tavi Pantiș este unul dintre cei mai apreciați autori români de business. A scris Musai List, de departe cea mai vândută carte din categoria ei, audiobook-urile Time Management, Practical Leadership, Change Management și Communication Skills și este coautor al cărții SHIFT, publicată în întreaga lume. Este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piața de training și consultanță din România, activând din 1998. Compania sa, Qualians, a fost declarată de patru ori Partner Country of the Year de rețelele internaționale din care face parte și de două ori Compania de Training a Anului în România. Ca trainer a câștigat o serie de premii – „Trainer of the Year”, „Best Speaker” –, dar un loc aparte îl păstrează Premiul pentru Training primit la Gala CARIERE 10 Ani, pentru „standardul înalt și pasiunea aduse industriei de training”. Este membru al USA National Speakers Association.

Sâmbătă, 23 noiembrie, 16:00, va avea loc lansarea cărții de la Gaudeamus, în cadrul standului de carte a editurii Publica: București, Rompexpo, pavilion B2, stand 62. Alături de cei doi autori, vor fi trei invitați speciali: cdt. Mircea Boștină, multiplul campion olimpic și mondial — Mihai Covaliu, și Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania.

În cadrul lansării de carte din București, din seara zilei de 11 noiembrie, la Seneca Anticafe (str. Ion Mincu, 1) vom avea ocazia să auzim câteva cuvinte despre carte de la comandantul Mircea Boștină și de la președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, ei fiind printre primii cititori ai cărții.
Cartea celor doi autori va putea fi achiziționată la Seneca Anticafe și pe site-ul editurii începând cu data de 11 noiembrie, urmând ca în săptămâna următoare să fie găsită în librăriile din toată țara.
Vă așteptăm cu drag!

Evenimentele toamnei și alte noutăți

By Evenimente

Până în noiembrie, când va avea loc târgul de carte Gaudeamus, ne putem întâlni și la câteva dintre evenimentele care se vor desfășura în această toamnă:
 
Talking MATER
1 octombrie 2019, MATER
Radu Negoiță, autorul bestsellerului Disconfort Residence, va participa la un eveniment despre evitarea greșelilor în construcții. Va prezenta una din trei perspective diferite asupra paletei largi și complexe de greșeli realizate în construcții, punctând și soluții pentru evitarea lor.
 
Digitalium
7 octombrie 2019, Face Convention Center
Invitații Digitalium din acest an ne vor povesti despre cele mai importante strategii digitale actuale pentru comunicarea online.
 

The Power of Storytelling
18 – 19 octombrie 2019, Radisson Blu
Evan Ratliff va fi unul dintre vorbitorii acestei ediții a evenimentului organizat de prietenii de la DOR. Pe Evan cel mai probabil l-ai auzit în podcastul Longform, i-ai citit excepționalele articole pe The Atavist, în Wired, The New Yorker sau National Geographic. Abia așteptăm să vă prezentăm ediția în limba română a bestsellerului semnat de el — The Mastermind — o carte care va greu de lăsat din mână! Până atunci, iată coperta cărții:

 
The Vast & The Curious
29 octombrie 2019, la Apollo111
A doua întâlnire din noul sezon al discuțiilor live între Andreea Roșca și antreprenori cu povești remarcabile o are ca invitată pe Aneta Bogdan, cofondatoarea Brandient. Brandient este recunoscută ca una dintre cele mai bune companii de branding și este sfătuitor de încredere pentru aproape toți marii antreprenori români.
 
HR Smart Conference
30 octombrie 2019, Crowne Plaza
Organizațiile se reinventează, încercând să se adapteze din mers la schimbări de tot felul. Agilitate sau holocrație sunt termenii la moda ai oricarei discuții de business. Dacă mai adaugăm și factori precum criza de pe piața forței de muncă, patru generații într-o organizație cu profile și nevoi diferite, pregătirea angajaților sau chiar recalificarea acestora pentru a ține pasul cu digitalizarea proceselor — acestea sunt nevoile cărora HR-ul trebuie să le facă față în prezent.
A 15-a ediție a Conferinței Naționale HR Club va încerca să ofere soluții deștepte la provocările oamenilor de HR, iar noi vom fi acolo cu un stand de cărți care detaliază aceste soluții!
 
Brand Minds 2020
4 mai 2020, Romexpo
Se va desfășura peste câteva luni, dar, apropo de acest eveniment drag nouă, avem un update: în luna noiembrie a acestui an va apărea ediția în limba română a celei mai recente cărți semnate de Gladwell. Iată coperta cărții:

Autorul cărții „Viața secretă a copacilor” în România

By Evenimente

UPDATE: Pentru că aeroportul din Munchen a fost închis marți din motive de siguranță, Peter Wohlleben nu a mai putut zbura spre România. Fiindcă aici avea stabilite mai multe activități, pe parcursul a trei zile, s-a decis să le amânăm pe toate pentru o altă dată, pe care o vom comunica ulterior.
Așadar, evenimentul de joi, 29 August, nu va mai avea loc. Iată un mesaj de la autor pentru cititorii săi:

Mulțumim pentru înțelegere; rămâne să ne auzim când vom avea stabilită o nouă dată pentru întâlnirea cu autorul cărților noastre preferate despre natură.
Până atunci, iubiți copacii și protejați pădurea!

Peter Wohlleben și-a dorit de mic să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră din landul Hümmel, Germania. Ca să-și poată pune în practică proiectele ecologice, a demisionat și, în prezent, administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari. Viața secretă a copacilor a fost un bestseller instant în Germania, ulterior și în Statele Unite. Peter a fost invitat în nenumărate emisiuni TV,  ține prelegeri și este autorul mai multor cărți despre păduri și protecția mediului.
Ne bucurăm că cititorii din România au ocazia să îl cunoască joi, 29 august, la Seneca AntiCafe (București, str. Ion Mincu, nr.1). Vă invităm, așadar, la un dialog cu autorul care ne-a făcut să vedem cu alți ochi copacii pe lângă care trecem. Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9, va dialoga cu Peter Wohlleben și cu Paul Slayer Grigoriu, traducătorul uneia din cele trei cărți semnate de Wohlleben disponibile deocamdată în limba română.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Facebook event
Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Instant-bestsellerul Viața secretă a copacilor ne prezintă pădurea într-o lumină fascinantă, cu totul nouă. Folosindu-se de cele mai noi descoperiri științifice din domeniu + de experiența sa profesională, cel mai celebru pădurar al lumii ne dezvăluie detalii uluitoare despre copaci: aceștia au memorie, comunică între ei (wood-wide web), simt durerea și pot chiar să facă insolație sau, pe măsură ce înaintează în vârstă, să le apară riduri. Anumiți copaci, cum ar fi stejarii, comunică prin mesaje olfactive: atunci când un exemplar e atacat, emană anumite substanțe prin care-și avertizează semenii din imediata apropiere. Alții produc în decurs de câteva minute seve amare, care alungă insectele.

Auzi cum vorbesc copacii? este cuceritoarea versiune a celei mai celebre cărți semnate de Peter, adaptată pentru copii de peste 6 ani. De peste 20 de ani, el însoțește prin pădure familii și clase de elevi, astfel că a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. În prima lui carte adresată tinerilor cititori, Peter este ghidul într-o drumeție fascinantă prin pădure.

Pădurea este o carte practică, plină de informații prețioase și instrucțiuni de bună-purtare în pădure. Cea mai recentă carte tradusă de noi e plină de recomandări pentru o plimbare liniștită în pădure: hainele potrivite, echipamentul de care au nevoie tăietorii de lemne, cum se deosebesc coniferele și foioasele, cum să reacționezi la pericole diferite, de la tenie la furtună, dar și la prezența lupului.
Vă așteptăm cu drag!

Evenimente de neratat: Wohlleben în România, POS și Brand Minds 2020

By Evenimente

Probabil că zilele acestea mulți dintre noi ne întrebăm ce e de făcut, ce putem face noi mai bine, ce acțiune poate influența în bine o persoană, o familie, o comunitate. Te invităm să fii alături de o mână de români care se străduie, an de an, să aducă la noi în țară oameni care prin ideile, acțiunile și scrierile lor, să ne inspire să schimbăm o atitudine, un mindset și, de ce nu, o lume.

Pădurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viața lui: Peter Wohlleben, pădurarul care a surprins o lume întreagă cu bestsellerul Viața secretă a copacilor, vine pentru prima dată în România! Alături de prietenii de la Greenpeace, Peter va vizita la finalul lunii o pădure primară din munții noștri, apoi va veni pentru câteva ore la București să se întâlnească cu cititorii interesați de copaci, pădure, animalele din ea, și de rolul pădurilor în contextul schimbărilor climatice.
Te invităm așadar joi, 29 august, la Seneca Anticafe (București, str. Ion Mincu, 1), la întâlnirea cu Peter Wohlleben, autorul care ne-a făcut să vedem cu alți ochi copacii pe lângă care trecem! Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9, va dialoga cu invitatul serii și cu Paul Slayer Grigoriu, traducătorul uneia din cele trei cărți sub semnătura lui Wohlleben disponibile deocamdată în limba română.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Confirmă prezența aici. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.
A început perioada de înscrieri la The Power of Storytelling, conferința anuală organizată de prietenii de la DOR! Ediția din acest an a „Crăciunului din octombrie” se desfășoară timp de două zile: vineri și sâmbătă, 18-19 octombrie. Tema este una cât se poate de necesară: Heal (Vindecare). Invitații ne vor inspira și oferi sfaturi practice pentru a deveni povestitori mai buni într-o lume în care puterea poveștilor bine spuse are capacitatea de a ne ameliora durerea și de a ne aduce alinare.
Printre vorbitorii din acest an este și Evan Ratliff, un viitor autor Publica. Pe Evan cel mai probabil l-ați auzit în timp ce spălați vasele (podcastul Longform), i-ați citit excepționalele articole pe The Atavist (originala și apreciata publicație digitală co-lansată de el în 2011), în Wired, The New Yorker sau National Geographic. Ediția în limba română a cărții semnate de el — The Mastermind — va fi lansată la începutul lunii octombrie, în seria de nonficțiune creativă, Narator. Pregătește-te pentru o carte greu de lăsat din mână!

Apropo de digital, tot în octombrie avem Digitalium, conferința de marketing digital. Luni, 7 octombrie, marketing și brand managerii, strategii digitali, vloggerii sunt așteptați să petreacă o zi alături de personalități din domeniu, pentru a fi la curent cu cele mai importante strategii digitale pentru comunicarea online.
De la aceeași organizatori, sugerăm un alt eveniment de neratat: BrandMinds 2020! În cadrul evenimentului din 4 mai 2020, avem ocazia să îi vedem live pe trei autori Publica: talentatul și surprinzătorul povestitor Malcolm Gladwell, specialistul în branding Martin Lindstrom, și Tara Westover, deținătoarea unei uimitoare povești de viață.

Te așteptăm cu drag la standul Publica din cadrul acestor evenimente!

Top vânzări Publica la #Bookfest2019

By Evenimente


S-a încheiat #Bookfest2019! Mulțumim tuturor pentru vizita de la stand sau cea online, sperăm să vă încânte lectura cărților alese! Iată topul vânzărilor la standul nostru:

  1. Cititorii din România confirmă, alături de cei din lumea întreagă, că memoriile Tarei Westover ne dezvăluie o poveste reală, bine scrisă, despre evoluția unei tinere a cărei inteligență, cunoaștere de sine și îndrăzneală luminează fiecare pagină: Învățare.
  2. Cartea sociologului englez Bobby Duffy — Pericolele percepției — e următorul loc în topul preferințelor cititorilor de la standul nostru. Apariția acestei cărți bifează și o premieră editorială: ediția noastră cuprinde un capitol despre România semnat de doi cercetători Ipsos România, cu avizul autorului.
  3. Asta înseamnă marketing — cea mai recentă carte de la Seth Godin, cu un mesaj clar pentru oamenii de comunicare: munca ta nu e doar zgomot când vrei să faci lumea mai bună, iar marketingul cu adevărat puternic se bazează pe empatie, generozitate și emoție.
  4. Istoria hormonilor de la Randi Hutter Epstein este una dintre cele mai apreciate noutăți ale editurii noastre: Excitat.
  5. Sam Kean va încânta pe mulți cu povestea descoperirii elementelor din tabelul periodic: Lingura care dispare.
  6. Factfulness, unde dintre cărțile cele mai apreciate ale anului 2018, ne ajută să înțelegem și să analizăm corect evenimentele contemporane.
  7. Dialogul despre câteva teme actuale dintre Papa Francisc și intelectualul francez Dominique Wolton de sub coperta Politică și societate a fost printre preferințele celor care au ajuns la standul nostru.
  8. Lecțiile lui Kawasaki vor îmbogăți sufletește mulți antreprenori români: Wise Guy.
  9. Biografia lui Leonardo da Vinci s-a situat în topul preferințelor vizitatorilor care au dorit să ofere o carte cadou cunoștințelor lor. Pe același loc în topul vânzărilor este cartea lui Scott Galloway despre cele patru companii din Silicon Valley — Amazon, Google, Apple și Facebook — The Four.
  10. Longseller-ul lui Simon Sinek Începe cu de ce, alături de biografia creatorului Nike pentru tinerii cititori Shoe Dog Youngster și biografia talentatului Robin Williams se situază pe locul 10 în topul preferințelor vizitatorilor de la stand.

Mulțumim încă o dată pentru vizita la stand sau online, lecturi cu multe idei bune să fie!