Top vânzări Publica la Gaudeamus 2019

Mulțumim tuturor pentru vizita la standul nostru de la Gaudeamus sau pe site; mulțumim pentru că ați ajutat la formarea acestui top frumos :)! Lecturi pline de inspirație și învățături bune să fie!


Iată care este topul vânzărilor la standul nostru de la târgul de carte:

 1. Dark Cockpit este bestsellerul #gaudeamus2019, atât la standul de la târgul de carte, cât și online (topul vânzărilor de pe site-ul editurii este mai jos)! Comandantul Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș sunt autorii români (re)publicați de noi în acest an și ne bucurăm că cititorii apreciază această carte care ne învață cum să aplicăm în viețile noastre cele mai bune principii și proceduri dintr-un domeniu fascinant.
 2. Cea mai recentă carte semnată de Malcolm Gladwell ocupă locul al doilea în topul vânzărilor de la stand, dar și în cel online: De vorbă cu necunoscuți. Într-o epocă în care lumea e polarizată, această carte care examinează diversele modalități în care ne înțelegem greșit ori nu reușim să comunicăm între noi, nu poate fi mai necesară. Gladwell vine la anul în România, la conferința Brand Minds 2020.
 3. Dopamina a fost una dintre cele mai căutate și apreciate cărți la standul nostru. Și asta e bine, pentru că această moleculă ne-a adus unde suntem azi și ne influențează viața, iar cartea ne învață și cum o putem controla când e cazul.
 4. Aventurile unui tânăr naturalist este excelenta carte despre începuturile omului care, timp de 70 de ani, ne-a făcut să îndrăgim natura și documentarele: Sir David Attenborough.
 5. Măsoară ce contează. Investitorul și consilierul John Doerr a ajutat diverși antreprenori să construiască companii de succes (Google, Amazon, Intuit), iar cartea lui ne învață cum să atingem obiectivele și rezultatele‐cheie ale organizațiilor din care facem parte.
 6. Cărțile Paradoxul cimpanzeului, Minimalism digital și Echipe de vis au fost achiziționate de către cei care doresc să fie mai buni — acasă și la locul de muncă.
 7. TED Talks este longsellerul nostru de la târgurile de carte. De la lansarea cărții, în 2016, până acum, este o prezență nelipsită din top 10 vânzări Gaudeamus sau Bookfest.
 8. Învățare: extraordinara poveste a Tarei Westover continuă să fie una dintre cele mai apreciate cărți din seria Narator. Alături de Gladwell, Martin Lindstrom și Gary Vaynerchuk, Tara vine și ea la anul în România, la Brand Minds 2020.
 9. Factfulness continuă să fie un bestseller nu doar internațional, ci și la noi.
 10. Cum să-ți schimbi mintea. Cea mai recentă carte sub semnătura lui Michael Pollan nu dezamăgește și livrează o combinație unică de știință, carte de memorii, jurnal de călătorie, istorie și medicină, fiind relatarea captivantă a unei călătorii spre o nouă frontieră neașteptată în înțelegerea minții și a locului nostru în lume.

Topul vânzărilor online în perioada 20 – 24 noiembrie e puțin diferit, titlurile publicate recent fiind în topul preferințelor cititorilor care ne vizitează site-ul:

 1. Dark Cockpit de cdt. Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș ocupă și locul fruntaș în topul online al preferințelor cititorilor.
 2. De vorbă cu necunoscuți cea mai recentă carte de Malcolm Gladwell ocupă al doilea loc în topul preferințelor cititorilor, atât online, cât și la stand.
 3. Echipe de vis. Cartea lui Shane Snow va schimba cu siguranță modul în care ne raportăm la oameni, progres și colaborare.
 4. Cum să-ți schimbi mintea de Michael Pollan
 5. Loonshots de Safi Bachall e un ghid esențial pentru cei care încearcă să genereze o cultură organizațională inovativă, pentru cei care vor să-și crească potențialul creativ și, de ce nu, pentru oamenii frumoși cu idei țicnite.
 6. Interesul pentru noua carte a autorilor REWORK — Nu trebuie să fie nebunie la birou — înseamnă că există interes pentru o cultură organizațională specifică unei „companii calme”.
 7. Învățare. Faptul că povestea Tarei Westover continuă să fie în topul vânzărilor, nu surprinde pe nimeni: povestea ei este atât de intensă încât nimeni nu poate rămâne indiferent/ă la ea.
 8. Algebra fericirii — abordarea plină de umor și fără ipocrizie a lui Galloway ne oferă o încântătoare lectură despre succes, ambiție, carieră și bani, iubire și relații.
 9. Îngerii mai buni ai naturii noastre o carte mare din toate punctele de vedere, semnată de Steven Pinker, un strălucit gânditor al zilelor noastre, recomandată oricui e interesat/ă de natura umană, de motivele care ne conduc spre acte violente, dar și de cele care ne opresc să fim violenți, precum și celor interesați de istoria violenței în societatea umană.
 10. Teoria sentimentelor morale este prima carte semnată de Adam Smith. Ne bucurăm că după 250 de ani de la prima ediție a cărții, ideile lui despre altruism, dreptate, responsabilitate socială și simpatie, au din nou importanță în afaceri și în politică.

Seri pline de lecturi fascinate să avem :)!