Testul de sâmbătă dimineața


Pune‑ți această întrebare esențială, gândește‑te o clipă la ea și răspunde cu voce tare. Ce faci într‑o dimineață de sâmbătă când nu ai nimic de făcut? Mergi la sală? Te înregistrezi cântând la chitară? Alege un răspuns și apoi gândește‑te la modul în care poți valorifica oportunitățile care decurg în mod natural din acea pasiune.
Vor fi sute.
Îți place să mergi la sală? Antrenament personalizat, antrenarea unei echipe de baseball, participarea ca voluntar la un grup care face drumeții, administrarea unui studio de yoga, predarea de educație fizică, construirea unei companii în domeniul suplimentelor
alimentare. Și lista continuă.
Îți place să te înregistrezi cântând la chitară? Cum ar fi să predai cursuri online de chitară, să editezi muzică, să înveți să fii DJ, să pui bazele unei companii în domeniul instrumentelor muzicale? Unul dintre cei mai fericiți oameni pe care i‑am întâlnit era un profesor de muzică de liceu care a hotărât să importe, să vândă ukulele și să predea cursuri de cântat la acest instrument.
Personalitatea ta autentică va fi atrasă de aceste idei. Te vor îmbogăți, te vor face mai puternic și mai fericit și în viața ta profesională.
Dale Carnegie a spus: „Ești plictisit de viața ta? Atunci implică‑te într‑o activitate și crezi în ea din toată inima, trăiește pentru ea, mori pentru ea și vei găsi o fericire despre care nu ai crezut niciodată că poate fi a ta”.
Testul de sâmbătă dimineața te învață să te lași în voia pasiunii tale naturale pentru a‑ți îmbogăți viața profesională și personală.
Fragmentul de mai sus este extras din cartea Ecuația fericirii de Neil Pasricha.