BrandMinds: sursa zilnică de inspirație

În cadrul unei conferințe de la Helsinki a fost organizată și o expoziție de artă.
Zeci de lucrări în ulei, care surprindeau era digitală în care trăim.
Mă plimbam, analizam, mai făceam o poză, când, dintr-o dată, am văzut o lucrare dementă.
I gotta have this! mi-am spus.
Excuse me sir, please be kind and tell me how much is this painting?
Curatorul: 2 000 euros. It was made by a young artist. Look, here she is.
Artistul: Hi, how can I help you?
I would like to buy this painting.
Curatorul: It was made with old Flamand techiques.
Mă uitam atent la tablou. Tehnica nu era extraordinară, pânza, neîntinsă bine, iar eu nu colecționam stilul acela, fiind orientat mai mult spre arta contemporană. Fiindcă mă interesa doar ce era reprezentat în tablou, încep negocierea.
Do you ship to Romania? (deja mă imaginam cu tabloul în cala avionului)
Curatorul: Yes. It can be shipped everywhere in the world.
I can give you 1 000 euros.
Discuție în finlandeză, între curator și artist.
Curatorul: 1 200 euros and is yours, sir, shipped to Romania.
Trec două săptămâni și sună curierul că avem un pachet din Finlanda. Super, a venit tabloul! Unde îl punem? Dar nu se potivește… Ne-am apucat să reorganizăm tot biroul pentru un tablou.
Gata, e pe perete. Ne-am adunat toți în fața lui. Pentru câteva momente, biroul a devenit un mic Luvru cu niște creativi care analizau lucrarea din diferite unghiuri. De acum asta va fi sursa noastră zilnică de inspirație.
La noi în birou există acum pe perete o pictură în ulei. O lucrare cumpărată de la o tânără artistă din Helsinki. În tablou îl recunoști pe SETH GODIN! Cel mai apreciat om de marketing din lume. Am considerat că este cea mai simplă metodă de a ne gândi zilnic la cum putem să facem o lume mai creativă și mai bună.
În liceu căutam culegeri de matematică pentru a rezolva probleme. Acum căutăm culegeri de soluții. Sparge tiparele conține sute de idei care curg într-un flow mental bine organizat, pentru a ne oferi o viziune diversă asupra lumii în care trăim.
Bine ai venit în lumea creativității pure!

Avi Cicirean este organizatorul conferințelor BrandMinds. Anul acesta BrandMinds Summit va avea loc în 22 mai la TNB, iar trei invitați sunt autori Publica: Gary Vaynerchuk, Kjell Nordström și Jonas Ridderstråle. Recomandăm cu drag!  
Sparge tiparele de Seth Godin este o carte-manifest recomandată de BrandMinds și face parte din seria de cărți de buzunar Publica Pocket.
Curioși cum arată tabloul? take a look: