Recomandările Publica pentru vara 2016

Indiferent dacă îți faci bagajele pentru vacanță sau dacă mai ai de așteptat, am pregătit o serie de recomandări de vară: de la lecturi, la chestii interesante de vizionat sau ascultat.
lecturi de vacanta_publica
Astfel că pe site-ul editurii am creat o categorie în care am adunat recomandări de cărți care să ne însoțească vara asta: cea mai recentă carte a lui David Sedaris despre încercările amuzante de a învăța limba franceză, povestea lui Paterniti despre cea mai celebră brânză din lume (Camera de povestit) și călătoriile lui Lawrence Osborne (Pe uscat sau cu paharul plin) pentru zile cu farmec aparte, cărțile de activități din Publica Extra (meditație mindfulness sau artă contemporană de colorat) pentru zile domoale, sau cărți deștepte și plăcute precum Animalul social sau Cum am ajuns aici.
Citește & vizionează:
Sir Ken Robinson are un video special (aproximativ 1h) pe Netflix în care extinde ideile din Descoperă-ți elementul.
Comediantul Aziz Ansari are un interes aparte pentru iubirea-din-zilele-noastre: ce facem bine, dar și cum și de ce greșim atât de mult în relațiile noastre. Recomandăm cartea Dragostea modernă, iar dacă ai abonament Netflix, neaparat să vezi și primul sezon al serialului creat de el – Master of None – sau showul lui la Madison Square Garden. Garantat râsete!
Profesorul universitar și autorul a patru cărți de economie comportamentală, Dan Ariely, duce mai departe misiunea lui de ne face conștienți de iraționalitatea noastră: documentarul (Dis)Honesty: The Truth About Lies (disponibil tot pe Netflix).
Dacă urmărești serialul Orange is the New Black, cel mai probabil ar fi bine să citești și cartea care stă la baza serialului: Portocaliul este noul negru. Autoarea, Piper Kerman, este și consultatul serialului care are semnătura lui Jenji Kohan (Weeds).
Citește & ascultă:
Uneori trecutul merită încă o șansă, iar Malcolm Gladwell are o lupă specială prin care vede lumea. Vara asta avem plăcerea să îl auzim săptămânal dacă ne abonăm la podcastul Revisionist History; în stilul lui unic, ne atrage atenția asupra unor subiecte care au fost neînțelese sau trecute cu vederea.
Un alt podcast interesant, Freakonomics radio, vine de la Stephen Dubner, unul dintre autorii Când să jefuiești o bancă – una dintre cele mai amuzante și deștepte cărți recente.
Recomandăm cartea și povestea  Sophiei Amoruso #Girlboss despre parcursul de la o adolescentă neînțeleasă care vindea haine vintage pe ebay pentru a supraviețui, la unul dintre cei mai cool CEO a unui profitabil business online. Momentan este în lucru un serial cu nume omonim bazat pe carte, produs de Charlize Theron. Pe Sophia o putem auzi în podcastul săptămânal #girlboss radio în care discută cu tipe profesioniste din diverse domenii creative.
Iar pentru zile terminate cu un zâmbet împlinit, recomandăm cartea recent sosită din tipar Cum să ai o zi bună de Caroline Webb.
Nu uita să te hidratezi și să dai un tag în pozele tale cu lecturi Publica, Narator sau Victoria Books! @editurapublica e contul nostru de instagram.