Publica Youngster: noua colecție pentru copii şi adolescenţi

Suntem tare bucuroși să anunțăm o nouă colecție de cărți de nonficțiune! După ce am publicat biografii și memoriile unor personalități în Victoria Books, nonficțiune creativă în Narator, comicbook de business în Idei pe bandă și Publica Pocket pentru cei care citesc în tranzit, a venit timpul să dedicăm o colecție copiilor și adolescenților: Publica Youngster — Nonficţiune pentru copii şi adolescenţi.
Cărțile din această colecție tratează subiecte educative în texte și ilustrații captivante pentru tinerii cititori. Prima carte din colecția Publica Youngster este dedicată copiilor și curioșilor, părinți sau bunici deopotrivă, de peste 6 ani: Auzi cum vorbesc copacii? de Peter Wohlleben.
Alte titluri pe înțelesul celor tineri pe care le pregătim în perioada următoare în colecția Publica Youngster: Dilema omnivorului de Michael Pollan, Cum am ajuns aici de Steven Johnson, adaptată de Sheila Keenan, Shoe Dog de Phil Knight (creatorul Nike) și Elon Musk & misiunea construirii unui viitor fantastic de Ashlee Vance.
Pădurarul Peter Wohlleben a însoțit prin pădure, de-a lungul timpului, familii și clase de elevi, astfel că a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. Cei care au citit Viața secretă a copacilor vor descoperi în Auzi cum vorbesc copacii? ideile principale expuse de autor—de data asta formulate și mai savuros, alături de ilustrații simpatice. Cei mici sunt invitați într-o drumeție în care vor afla lucruri nemaiauzite despre copaci și alți locuitori misterioși ai pădurii.

Peter Wohlleben și-a dorit de mic să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră din landul Hümmel, Germania, în care locuiește. În prezent, administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari. Viața secretă a copacilora fost un bestseller instant în Germania, ulterior și în Statele Unite. Peter a fost invitat în nenumărate emisiuni TV, ține prelegeri și seminare și este autorul mai multor cărți despre păduri și protecția mediului. Recent am publicat, de același autor, și cartea Pădurea. Instrucțiuni de folosire.
Azi și mâine, 24 și 25 mai, la achiziția unui exemplar Auzi cum vorbesc copacii? oferim cadou cartea Dincolo de linii. Așa cum copiii vor citi versiunea mini-me a unei cărți pentru adulți, în acest timp părinții se pot relaxa, colorând 🙂