Publica la Bookfest 2022

Cele mai noi cărți vor fi disponibile cu reducerea de Bookfest atât online, pe site-ul editurii, cât și la standul A09 de la Romexpo.

Bookfest începe miercuri, 1 iunie, așa că așteptăm tinerii cititori cu două titluri noi:

Știi unde trăiesc animalele? 

Peter Wohlleben, autorul bestsellerelor Auzi cum vorbesc copacii și Viața secretă a copacilor, invită copiii și curioșii de peste 6 ani la o expediție prin pădure și la câmpie, în lumea fascinantă a animalelor din jurul nostru.

Apreciatul pădurar ne este ghid în această expediție în care ne vorbește despre animalele din păduri, din grădini, din parcuri, din apă și din casă, precum și despre viețile lor și cum ne influențează. De asemenea, cititorii află multe alte informații practice care să ne ajute să îmbunătățim calitatea mediului în care trăim. Cartea este ilustrată color și conține și poze.

Minunata medicină a lui Kay

Adam Kay a scris o nouă carte pentru tinerii cititori, la fel de ilară ca Anatomia lui Kay, prima lui carte pe înțelesul celor mici.

Dacă în prima lui carte ne-a explicat cum funcționează corpurile noastre, în noua carte suntem invitați să explorăm istoria medicinei: din vremurile egiptenilor, romanilor, evul mediu și până în zilele noastre. Vremurile de la începuturi erau nemaipomenit de distractive, doar că exista și o problemă: medicii habar n-aveau cum funcționa corpul uman.

Fost medic, actualmente comedian, autorul bestsellerelor internaționale O să vă cam usture și De gardă în noaptea de Crăciun, invită tinerii cititori să descopere cum a evoluat medicina astfel încât să ne bucurăm azi de tratamente și tehnici chirurgicale avansate atunci când avem nevoie.

Cartea este ilustrată extrem de amuzant de Henry Paker și este recomandată cititorilor de peste 10 ani.

Vaccinul

De la creatorii vaccinului Pfizer/BioNTech, împreună cu Joe Miller, avem povestea cea mai importantă a anului 2020: goana după un vaccin care să lupte împotriva noului coronavirus.

Cartea detaliază cum au putut cei doi medici și echipa lor să refolosească cercetările lor din domeniul cancerului, să pregătească 20 de candidate la vaccin în decurs de câteva săptămâni și să găsească formula mai eficientă, să-i convingă pe cei din Big Pharma să le susțină proiectul, să se strecoare printre interferențele politice ale administrației Trump și ale Uniunii Europene și să livreze într-un timp record peste trei miliarde de doze de vaccin țărilor din toată lumea.

Cartea este concepută pentru a fi complet accesibilă cititorului obișnuit, dar și suficient de bogată în detalii fascinante pentru microbiologi cu experiență. O lectură de neratat.

Gust. Autobiografia mea culinară

De la unul dintre actorii noștri preferați, vine o meditaţie despre mâncare și viaţă. Tucci ne povestește despre copilăria lui din Westchester, New York, despre pregătirea și filmarea peliculelor cu subiecte de gastronomie Big Night și Julie & Julia, despre cum s-a îndrăgostit în timpul unei cine și despre cum a gătit împreună cu soţia lui pentru o mulţime de copii.

Această călătorie gastronomică prin vremuri bune și vitrege, delicatese și mâncăruri arse este delicioasă și emoționantă până la ultima îmbucătură. Scrisă cu umorul sec caracteristic lui Tucci, Gust ne oferă povestea intimă și încântătoare a vieţii lui din bucătărie și din afara ei. Și desigur că vă va face poftă de cele mai simple și gustoase mâncăruri.

Bourdain. Biografia orală definitivă

Laurie Woolever, care a fost vreme îndelungată asistenta și confidenta lui Anthony Bourdain, a intervievat aproape o sută de oameni care au gravitat în jurul lui Tony – de la membrii echipelor sale din bucătărie până la colaboratorii din domeniul literar, editorial și din televiziune, la care se adaugă prietenii apropiați, fratele, mama, soțiile și fiica sa –, oferindu-ne o viziune remarcabilă, completă, vie și nuanțată asupra vieții și muncii lui Tony.

Din copilărie și adolescență până la tinerețea petrecută în New York, trecând prin geneza volumului său de memorii Kitchen Confidential, urmărind conturarea personalității sale ca scriitor și om de televiziune, vedem numeroasele laturi ale lui Tony – motivațiile, ambivalența, vulnerabilitatea, punctele nevralgice și mintea sclipitoare.

O mărturie despre viața unui om remarcabil, în cuvintele celor care i-au fost alături.

Puterea regretului

Bazându-se pe cercetări din domeniile psihologiei sociale, neuroștiințelor și biologiei, Daniel Pink demontează mitul filosofiei „viață fără regrete”. Ne spune că regretele reprezintă o componentă universală și sănătoasă a ființei umane, iar înțelegerea modului în care acestea funcționează ne poate ajuta să luăm decizii mai inteligente, să obținem rezultate mai bune la muncă și la școală și să dăm mai mult sens vieții noastre.

Folosind o eșantionare a atitudinilor americane despre regrete, cea mai amplă efectuată vreodată, precum și propriul sondaj, World Regret Survey – care a colectat regrete de la peste 15 000 de oameni din 105 țări –, el descrie cele patru regrete de bază pe care le avem cu toții. Aceste regrete profunde oferă revelații fascinante despre cum trăim și cum putem găsi o cale mai bună de urmat. Puterea regretului ne arată cum putem trăi vieți mai bogate și mai implicate.

Sperăm să vă bucure noile apariții. Vă așteptăm la stand sau online!