Premiile Superscrieri – ediția a treia

A venit toamna, iar prietenii noștri de la Fundația Friends For Friends (FFFF) anunță înscrierile la Premiile Superscrieri! Până pe 30 septembrie 2013, autorii – consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori – sunt invitați să participe la ediția a treia a competiției:
Superscrieri 3
Lucrările pot fi înscrise la cele cinci categorii de concurs: Reportaj, Eseu, Opinie, Multimedia, Portret& Fotojurnalism. La această ediție se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro. Totodată, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu – o bursă pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unei lucrări de non-ficțiune.

Premiile Superscrieri oferă o aspirație palpabilă, la care poate ajunge oricine muncește serios, documentează corect și scrie cu talent. Câștigătorul devine astfel conștient de propria-i valoare profesională. Și într-o breaslă atât de perisabilă, cum este astăzi media românească, asta îți dă curaj. Iar curajul nu se poate cumpăra de pe Amazon, oricât de mare ți-ar fi salariul sau audiența. – Vlad Mixich, președintele juriului (jurnalist la HotNews.ro, corespondent al Deutsche Welle în România)

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu alte cuvinte, Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câştigătorii de premii Pulitzer.