Plan editorial Publica 2023: 1/2

An nou, cărți de nonficțiune noi, deci… plan editorial nou în lucru! Iată, pe scurt, o parte dintre cărțile la a căror ediție în limba română lucrăm pentru a vedea lumina tiparului în prima parte a anului:

Ianuarie

După ce Eric Johnson ne arată în Elementele alegerii cum să fim arhitecți ai alegerii mai buni și să luăm decizii mai bune, istoricul și filosoful Peter Godfrey-Smith, ne va duce cu el prin apele din jurul Australiei la cele mai fascinante scufundări pentru a ne arăta și explica lumea metazoarelor și nașterea minții. În Co-lecția de știință vom avea și continuarea bestsellerului internațional Viața secretă a copacilor de Peter Wohlleben. Iar de la Justin Gregg avem o carte care va descreți frunți: If Nietsche Were a Narwhal. What Animal Intelligence Reveals About Human Stupidity.

Februarie

Aduce câte o carte nouă și interesantă de la patru autori iubiți de cititori: David Christian, Randall Munroe, Anders Hansen și Lindsey Fitzharris. Autorul cărții Povestea originilor ne ajută să ne pregătim pentru viitor și asta ar trebui să ne intereseze pentru că acolo ne vom petrece restul vieții. Spre deliciul tuturor, Randall Munroe a primit iar o grămadă de întrebări absurde pentru care a pregătit răspunsuri științifice serioase — în What if 2. Anders Hansen ne dezvăluie în noua carte care este adevărata pilulă a fericirii, iar de la autoarea cărții Arta măcelăritului vom afla povestea unui chirurg vizionar a cărui activitate a dus spre o ramură nouă a chirurgiei.

Martie

De la Annie Duke, fosta jucătoare profesionistă de poker, avem atât de necesara carte Quit, din care vom învăța când să renunțăm și când să continuăm. Vom percepe altfel lumea din jurul nostru după ce vom citi minunata carte a lui Ed Yong: An Immense World. Economistul urban Edward Glaeser ne arată în Triumph of the City când și de ce orașele aduc ce e mai bun în oameni. De la Anders Hansen și Mats Wänblad vine și ediția pentru tinerii cititori a cărții despre acea pilulă a fericirii menționată mai sus.

Aprilie

Astrofiziciana Moyna McTier ne prezintă încântător în The Milky Way autobiografia galaxiei noastre. The Quiet Before a lui Gal Beckerman ne duce în bucătăria schimbărilor sociale pentru a ne arăta care poate fi viitorul nostru. Jordan Ellenberg ne va face să (re)îndrăgim geometria fiindcă în Shape ne ajută să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru cu ajutorul geometriei. Mai Thi Nguyen-Kim, autoarea bestsellerului O să râzi, totul e chimie! ne învață în noua ei carte cum să verificăm științific diverse informații de interes public.

Mai

De la autorii bestsellerului Strategia oceanului albastru vine cea mai nouă carte: Beyond Disruption; pe Kim Mauborgne o vom vedea și pe scena Brand Minds 2023. Bent Flyvbjerg și Dan Gardner ne arată How Big Things Get Done. Matthew Ball ne explică ce este Metaverse-ul, cum îl construim și de ce.
Iar memoriile lui Paul Newman se vor alătura biografiilor Victoria Books.

Iunie

Ediția în limba română a bestsellerului internațional semnat de Shoshana Zuboff aștepta de ceva timp să vadă lumina tiparului; am achiziționat recent drepturile, astfel că The Age of Surveillence Capitalism se va alătura portofoliului nostru. De la Jeremy Utley și Perry Klebahn (profesori la renumita d.school de la Stanford) avem cartea Ideaflow despre care credem că va fi preferata multor antreprenori și manageri creativi. Iar pentru primele zile de vacanță de vară vom avea o carte mai mult decât potrivită: Cinema Speculation a lui Quentin Tarantino.

Ne bucurăm tare mult de aceste titluri și abia așteptăm să definitivăm lucrul la ele și să le prezentăm pe larg!

Notă de final: planul poate suferi modificări.