Plan editorial Publica 2022: 1/2

An nou, plan editorial nou. Iată o parte dintre cărțile la a căror ediție în limba română lucrăm momentan și pe care le pregătim pentru publicare în prima parte a anului 2022:

IANUARIE

Primul titlu al anului a apărut deja: Al meu! în care doi apreciați profesori de drept ne explică de ce și cum ne afectează regulile proprietății viața.

The Food Mood Connection ne oferă informații relevante pentru a lupta cu diverse tulburări mintale și prin alimentație.

În curând: în Decodificarea excelenței Ron Friedman ne prezintă informații geniale, sugestii relevante și unelte bine-venite pentru a ne ajuta să depășim diversele impedimente din viețile noastre profesionale.

În Co-lecția de știință pregătim un alt titlu surprinzător semnat de Sam Kean: The Icepick Surgeon.

 

FEBRUARIE

De la Andrew Steele vine Ageless: o carte despre cum oamenii de știință ajută doctorii nu doar să trateze o boală, ci să amâne, să anuleze chiar, îmbătrânirea. Pare SF, dar e o carte de nonficțiune.

Jamie Wheal ne ajută să luptăm împotriva fundamentalismului și al nihilismului, două direcții care au prins aripi în ultimii ani, combinând neuroștiința și psihologia optimală pentru a ne ajuta să ne găsim sensul: Recapture The Rapture.

De la Kate Biberdorf vine It’s Elemental, o nouă carte pe înțelesul tuturor despre chimie în Co-lecția de știință.

Annie Murphy Paul ne demonstrează că lucrurile și spațiile din jurul nostru au un efect profund asupra modului în care gândim, ne simțim și ne dezvoltăm. Excelenta carte The Extended Mind ne învață cum să luăm ce e bun din jur și, în acest fel, să ne îmbunătățim gândirea și potențialul.

 

MARTIE

Ediția în limba română a celei mai recente cărți semnate de Gary Vee – Twelve and a Half – se pregătește să-l întâmpine pe autor la Brand Minds 2022.

Abia așteptăm și ediția în limba română a bestsellerului lui Oliver Burkeman: Four Thousand Weeks, o carte de time-management mai neconvențională.

Într-o perioadă în care vizitele în spațiu se înmulțesc, e bine să înțelegem mai bine ce se întâmplă dincolo de planeta noastră, iar Jorge Cham și Daniel Whiteson ne răspund în Frequently Asked Questions about the Universe celor mai interesante nelămuriri din acest domeniu.

Ananyo Bhattacharya ne prezintă în The Man from the Future viața vizionarului om de știință John von Neumann.

 

APRILIE

Anne Sverdrup-Thygeson, profesoara din Norvegia specializată în conservarea biodiversității, aduce iubitorilor naturii o mare bucurie: On the Shoulders of Nature.

David Sedaris și Calypso

Joe Miller alături de fondatorii BioNTech, Dr Ugur Sahin & Dr Ozlem Tureci, ne prezintă în cartea The Vaccine cursa pentru a obține vaccinul împotriva virusului care ne-a marcat ultimii doi ani.

Brad Stone vine cu o continuare la cartea lui despre businessul Amazon și Jeff Bezos: Amazon Unbound.

 

MAI

Ne pregătim pentru 1 iunie cu o nouă carte pentru copii semnată de amuzantul comediant și fost medic, Adam Kay: Kay’s Marvellous Medicine.

De la Peter Wohlleben avem continuarea longsellerului internațional Viața secretă a copacilor: Der lange Atem der Baume (Tenacitatea copacilor).

În seria de biografii Victoria Books pregătim Bourdain: The Definitive Oral Biography, semnată de Laurie Woolever, asistenta și confidenta lui Tony de-a lungul a multor ani, după ce a intervievat sute de oameni care s-au intersectat cu celebrul autor al Kitchen Confidential.

Luke Burgis, inspirat de eruditul René Girard, ne demonstrează în Wanting că există o forță psihologică la fel de puternică precum gravitația care ne afectează la nivel fizic.

De la Daniel Pink vine o carte care ne va ajuta să evoluăm în bine: The Power of Regret. Și pe el vom avea ocazia să-l vedem la Brand Minds 2022.

 

IUNIE

Auzi cum vorbesc copacii? prima carte din seria Publica Youngster va primi o carte-soră în bibliotecă: Weißt du, wo die Tiere wohnen (Dar știi unde locuiesc animalele?). Sub semnătura lui Peter Wolleben.

Erica Dhawan ne învață cum să oferim încredere și să avem conexiuni bune, în ciuda distanței: Digital Body Language.

De la Monty Lyman, autorul bestsellerului Remarcabila viață a pielii, vine cum altfel decât excelenta The Painful Truth: The new science of why we hurt and how we can heal.

Noua carte din seria Victoria Books ne va însoți cu siguranță în vacanța de vară (sau ne va inspira să plecăm într-o vacanță cu mâncare bună): Taste: My Life Through Food, de Stanley Tucci. 🤌

 

Planul poate suferi unele modificări, fie prin adăugarea altor titluri, fie prin amânarea unora.

În speranța că o parte dintre aceste cărți vor ajunge pe listele TBR, ne apucăm cu drag de treabă!