Plan editorial 2021: 1/2

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]An nou, plan editorial nou. Vă invităm ca, împreună cu noi, să dați paginile câtorva titluri interesante de nonficțiune: știință, psihologie și științe sociale, memorii de neuitat și cărți de business relevante. Încurajăm călduros să dați o șansă și cărților care sunt din alt domeniu decât strict cel de interes: o să fiți surprinși de idei interesante care, credem noi, nu pot decât să inspire alte idei interesante.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11393″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”lazy-load” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” margin_top=”24″ margin_bottom=”16″][vc_column_text]

Ianuarie
 • Începem anul cu un thriller medical, semnat de doctorul cercetător David Fajgenbaum, diagnosticat după îndelungi investigații cu o boală rară ale cărei simptome oscilează între cancer și boli autoimune: În căutarea vindecării.
 • De la publicarea în 2012 a bestsellerului internațional care ne-a ajutat să ne înțelegem mai bine — Paradoxul Cimpanzeului —, profesorul Steve Peters a creionat 10 obiceiuri care să ne ajute să înțelegem de unde provin unele dintre comportamentele și convingerile distructive învățate și să le oferim modalități de înlocuire a acestora cu comportamente și convingeri constructive. Extra veste bună: noua carte va fi disponibilă și în varianta ilustrată, pentru tinerii cititori!
 • Prima carte care va fi publicată în acest an în Co-lecția de știință vine de la dr. Julia Fischer: Die Medizin der Gefuhle, despre ce se află în spatele emoțiilor noastre.
Februarie
 • Cartea de știință a lunii este semnată de dr. Monty Lyman: The Remarkable Life of Skin.
 • Se spune că You’re Not Listening de Kate Murphy este pentru ascultare ceea ce a fost/este Quiet pentru introvertiți.
 • Fanii Red Hot Chili Peppers (și nu numai) se vor delecta cu memoriile lui Flea, basistul celebrei formații.
 • De la David Epstein, autorul bestsellerului Range, vine The Sports Gene (prima lui carte publicată în original).
Martie
 • Laura Huang, profesoară apreciată la Harvard Business School, semnează Edge, cartea care ne arată cum putem să folosim avantajos chiar și punctele mai puțin forte.
 • De ziua internațională a numărului Pi (martie 14, desigur) avem amuzanta carte Humble PI de Matt Parker.
 • De la Paul Jarvis, veteranul din tehnologie, vine cartea The Company of One în care argumentează cu succes, spunem noi, de ce companiile mici sunt viitorul businessului.
 • Cartea Truth de Hector Macdonald este propunerea noastră pentru cei interesați de comunicare, de științe sociale și de economie comportamentală.
Aprilie
 • De la profesorul nostru preferat de la NYU Business School, Scott Galloway, vine Post Corona: o carte despre cei care vor câștiga și cei care vor pierde în urma pandemiei actuale.
 • O carte pe care toți cei care iau decizii ar trebui să o citească: The Biggest Bluff de Maria Konnikova, jurnalista care, în documentarea acestei cărți, a ajuns să fie și câștigătoare de turnee mari de poker. Probabil genul de bestseller după care s-ar face un serial de succes.
 • Cui îi era dor de Peter Wohlleben? Nouă sigur da; așa că pregătim cu drag cea mai recentă carte a lui despre legătura secretă dintre natură și omenire.
 • De la Jamer Hunt, profesorul de la Parsons School of Design pasionat de designul interdisciplinar, avem cartea Not to scale din care cu toții avem multe de învățat.
 • De la Seth Godin: The Practice
 • How to, cea mai recentă carte semnată de Randall Munroe
Luna mai vine cu mai multe nume grele, din domenii diferite: Hans Rosling, Adam Grant, Martin Lindstrom și David Sedaris!
Iunie
 • Copiii vor primi de 1 iunie 2021 cartea lui Adam Kay: Kay’s Anatomy!
 • Copiii mai mari pot primi cartea Every Life is on Fire de Jeremy England, fizicianul preocupat de originea și scopul vieții pe pământ sau
 • geniala carte despre Jim Simons — The man who solved the market — scrisă de reporterul Wall Street Journal, Gregory Zuckerman.
Și da, e adevărat: lucrăm și la The Code Breaker de Walter Isaacson — cartea despre Jennifer Doudna, câștigătoarea premiului Nobel în medicină, la Work — interesanta carte despre istoria omenirii din prisma ocupațiilor oamenilor, semnată de antropologul James Suzman și la Eat a Peach, memoriile lui David Chang, fondatorul Momofuku.
Ca de obicei, am păstrat și câteva surprize — credem noi, plăcute — care vor fi anunțate la vremea potrivită.
Să fie un an cu lecturi folositoare și care să inspire idei bune!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]