Paul Krugman in Co-Lectia de economie

Bucuresti, 19 mai 2009
krugmanEditura Publica prezinta Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 de Paul Krugman, al doilea titlu din Co-Lectia de economie, o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei, un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank.
Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 de Paul Krugman este a doua carte a seriei Co-Lectia de economie.
Paul Krugman, castigatorul premiului Nobel pentru economie din anul 2008, descifreaza asemanarile dintre situatia economica actuala si cea din timpul Marii Crize, explicand totodata ce presupune evitarea unei catastrofe.
“Krugman a scris cartea de care avem nevoie acum. Presa anunta in fiecare zi efectele recesiunii: fiecare zi aduce cu ea un alt gigant financiar in pragul falimentului. Economiile se afla intr-o situatie extrem de dificila. La intrebarea „Ce e de facut?” raspunde singurul in masura sa ofere solutiile: distinsul economist Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie”, a explicat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.
Teza lui Krugman este simpla insa provocatoare: ciclul cresterii economice si al recesiunilor pe care multi economisti l-au considerat apus nu este chiar atat de usor de invins. Argumentul folosit: modelul economiilor din America Latina a anilor 90, care au implodat in mod surprinzator, in ciuda interventiei guvernului. Un alt exemplu care sustine teza este analiza economiei Japoniei, care timp de un deceniu a stagnat, in pofida faptului ca au fost aplicate aproape toate formele de politica fiscala.
“O carte mestesugita in stilul lui unic, accesibila tuturor celor care vor sa inteleaga economia”, a adaugat Ungureanu.
„Co-Lectia de economie se afla deja la cel de-al doilea volum dintr-o serie ambitioasa de aparitii pe care OTP Bank Romania le sustine. Cel de-al doilea titlu al colectiei, Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 de Paul Krugman vine sa confirme rolul incontestabil pe care aceasta selectie de carti clasice il are. Intr-un context actual in care economia se confrunta, la nivel mondial, cu dificultati majore, cartea lui Paul Krugman ofera raspunsuri extrem de utile la intrebari esentiale”, declara Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank Romania.
Co-Lectia de economie cuprinde acele teorii si analize care au modelat stiinta economiei de-a lungul timpului. in cursul anului 2009 vor mai aparea alte trei lucrari de referinta:

  • Free to Choose de Milton Friedman, laureat al Premiului Nobel in 1976
  • The Theory of the Leisure Class de Thorstein Veblen
  • An Economic Theorist`s Book of Tales de George Akerlof, laureat al Premiului Nobel in 2001

Editura Publica pregateste o colectie de leadership
Leadershipul este una din temele zilelor noastre. Corporatiile, firmele mai mici cu afaceri de succes, indivizi cu profesii variate si aflati in diverse stadii ale carierei, toti isi doresc sa inteleaga leadershipul si sa ajunga la acest nivel pentru beneficiile pe care le presupune.
Aceasta colectie va aparea in a doua jumatate a anului si include nume precum Gary Hamel, John Kotter, Warren Bennis, C.K. Prahalad sau Lynda Gratton.