Opinie: Descoperă-ți elementul!

Andreea Mihnea_HR Director_EYRomaniaCred cu putere în responsabilitatea individuală pe care fiecare dintre noi putem să ne-o asumăm în trecerea noastră prin lume. Aproape invariabil aceasta începe și se sfârșește prin înțelegerea și gestionarea acelui mecanism singular, unic și irepetabil al manifestării noastre în particular și în societate.
Sir Ken Robinson îți pune în față oglinzi, alternând organic oglinzile de un cristal pur, neiertator, cu oglinzi deformate, de genul celor în care se privesc copiii în parcurile de distracții, pentru a pune în fața noastră atât claritatea argumentului logic al realității cunoscute, cât și fațetele acelor realități la fel de reale care ne sunt mai puțin sau deloc familiare. Perspectivele pe care le vedem sunt uneori surprinzătoare, cu condiția să fi acceptat să intrăm în labirintul de oglinzi asumându-ne în mod ludic riscul de a ne surprinde într-o lumină diferită de cea cunoscută nouă. Ieșim din acest joc cu o imagine de sine mai fluidă, descătușată și sintetică, dar în același timp mai puternică și țintită, așa cum izvoarele munților se strâng haotic în barajele de acumulare pentru a se reuni apoi într-un șuvoi puternic, generator de energie.
Cartea din fața ta poate fi o excelentă sesiune individuală de coaching, de inițiere în definirea mărcii tale personale, de antrenare a forței proprii numai ție în manifestarea energiei vitale. Cheia este perspectiva din care alegi să o parcurgi, ea fiind un joc cât se poate de serios despre cum funcționezi și ce te face să vibrezi.
Andreea Mihnea este HR Director EY România. Descoperă-ți Elementul este un proiect al editurii Publica, susținut de EY România.
Sir Ken Robinson, PhD, este un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și a resurselor umane.