O hiperbolă și jumătate

Allie Brosh a devenit foarte cunoscută prin blogul ei Hyperbole and a half. Posturile ei ilustrează povești care i s-au întâmplat – în copilărie sau mai recent; stilul ei de desenat voit rudimentar (folosește un program simplu – Paintbrush) adună râsete, dar umorul ei se distinge și din textele scrise:

Allie nu mai e activă pe blog din 2013, anul în care a lansat cartea O hiperbolă și jumătate. Cartea e un fel de stand-up comedy pe hârtie. E ușor de înțeles de ce Allie a devenit atât de iubită: cu toții putem să relaționăm și să râdem împreună cu ea.
Dar talentul lui Allie se remarcă în special când vorbește și desenează despre depresia prin care a trecut: i-a ajutat pe cei care trec prin momente grele să nu se simtă singuri, iar pe ceilalți să înțeleagă suferința celor diagnosticați cu depresie severă.
Cartea ei e preferata multora, câștigând multe distincții mari, dintre care să amintim New York Times bestseller, câștigătoare Goodreads Choice Award for Best Humor Book of the Year 2013, NPR Best Book of the Year 2013, A Library Journal Best Book of the Year – Memoir.
Bill Gates a ales-o ca recomandare de lectură în 2015: În timp ce lecturam O hiperbolă și jumătate, cred că am întrerupt-o de nenumărate ori pe soția mea, Melinda, pentru a-i citi pasajele care m-au făcut să râd în gura mare… În ciuda titlului cărții, istorisirile lui Allie sunt incredibil, și uneori brutal, de reale. Nu e o hiperbolă să spun că ador modul ei de a vedea și de a descrie situații cu spiritul de observație al unui om de știință, cu creativitatea unui artist și cu hazul unui comedian.