Noutățile Publica la Gaudeamus 2018


Anul acesta, de miercuri până duminică (14 – 18 noiembrie), se desfășoară târgul de carte Gaudeamus. Ne veți găsi la parterul pavilionului central de la Romexpo, vizavi de intrarea principală, la standul 11; programul de vizitare este între orele 10:00 – 20:00.
Discountul cărților în perioada târgului, atât la stand, cât și pe site-ul nostru, va fi de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, discount aplicat inclusiv noutăților editoriale. Apropo, iată care sunt titlurile pe care le așteptăm anul acesta direct din tipografii:
BEHAVE – Robert Sapolsky
După o elaborare de peste un deceniu, această carte revoluționară este încercarea ieșită din comun a lui Robert Sapolsky, profesor de biologie și neurologie la Stanford University și deținătorul distincției MacArthur Foundation Genius Grant, de a explica de ce facem lucrurile pe care le facem. Rezultatul este o grandioasă retrospectivă care unifică o diversitate de discipline, ca să ofere o perspectivă subtilă și nuanțată asupra cauzelor care ne determină, în ultimă instanță, să facem lucrurile pe care le facem… spre bine ori spre rău.
CÂND – Daniel Pink
Toți știm că alegerea momentului perfect este crucial, dar nu cunoaștem prea multe despre acest lucru în sine. Viețile noastre sunt un șir neîntrerupt de decizii de tip ,,când”: când să înființăm o afacere, să programăm un curs, să începem o relație serioasă. Cu toate acestea luăm astfel de decizii pe baza intuiției și la întâmplare. Deseori presupunem că alegerea momentului perfect este o artă, dar Daniel Pink ne demonstrează contrariul. Cea mai recentă carte semnată de Pink distilează studii și date de ultimă oră, sintetizându-le într-o narațiune ușor de parcurs, plină de povești irezistibile și sfaturi practice.
PÂNĂ SĂ-ȚI DAI SEAMA – John Bargh
Cel mai important expert mondial în domeniul minții inconștiente face dezvăluiri surprinzătoare și încântătoare, purtându-l pe cititor prin laboratoarele de la New York University și Yale, unde el și colegii săi au descoperit modul în care inconștientul ne ghidează comportamentul, obiectivele și motivațiile în arii precum relațiile cu alte rase, parentingul, afacerile, comportamentul de consum și dependența. Ne dezvăluie ceea ce știe acum știința despre influența omniprezentă a minții inconștiente asupra persoanelor cu care alegem să avem întâlniri romantice sau pe care le votăm, asupra lucrurilor pe care le cumpăram, locurilor în care trăim, rezultatelor pe care le avem la teste sau la interviurile pentru joburi.
Noutățile seriei Victoria Books sunt biografiile lui Freddie Mercury, Jürgen Klopp și a genialului pilot de Formula 1 – Ayrton Senna:
FREDDIE MERCURY – Peter Freestone
Această carte va fi disponibilă în cursul zilei de joi.
Peter Freestone a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury. Cei doi s-au împrietenit pe loc în 1979, Peter devenind repede un apropiat al superstarului; a locuit cu el la Londra, München şi New York, fiindu-i alături în ceasul morţii, în 1991. De la nume celebre ca Elton John, Elizabeth Taylor şi Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiţi, oameni de casă şi pierde-vară, autorul i-a văzut şi i-a cunoscut pe toţi cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viaţa lui Freddie Mercury. Freestone nu se dă înapoi atunci când vrea să dezvăluie adevărul din spatele mai multor zvonuri scandaloase.
KLOPP – Raphael Honigstein
Stilul spectaculos de fotbal al lui Liverpool și pasiunea lui Klopp, aflat pe marginea terenului, încântă și provoacă invidie deopotrivă. Biografia semnată de Raphael Honigstein, expertul numărul unu din Marea Britanie în fotbalul german, ne duce în spatele scenei la Liverpool, Mainz și Dortmund prin accesul exclusiv la prietenii, familia, colegii și jucătorii lui Klopp, pentru a spune povestea completă a carierei lui Jürgen Klopp.
Valentin Protopopescu: Jürgen Klopp are această admirabilă capacitate de a electriza mulțimea și de a o duce pe un drum optimist, generator de energie şi vitalitate.
AYRTON SENNA – Christopher Hilto
Ceea ce l-a diferenţiat pe Senna de ceilalţi piloţi a fost că, și la niște viteze uriașe, era capabil să facă lucruri care rămân extraordinare şi acum. Totul i se revela cu încetinitorul, atât de încet, încât prin capacităţile sale mentale putea juca rolul unui aparat care înregistrează datele, putând să-și amintească maniera în care se comportase mașina. Era un dar, iar când oameni cu experienţă în lumea motorsportului erau confruntaţi cu asta pentru prima oară, nu le venea să creadă. Această biografie relatează întreaga poveste a lui Senna, de la copilăria îmbelșugată din Brazilia, până la accidentul fatal din 1994. O istorie cuprinzătoare, în ritm alert, a unei vieţi extraordinare, care se adresează atât publicului larg, cât şi fanilor lui Senna.
Alte titluri publicate recent:
Povestea originilor – excelenta carte de știință semnată de fascinantul istoric David Christian despre istoria mare a lucrurilor.
Factfulness – cartea despre starea lumii în care trăim este deja un mega-hit, după 6 luni de la lansarea în limba engleză; ne bucurăm că și ediția în limba română contribuie la succesul acestui bestseller.
Powered by Storytelling – de la Murray Nossel, pe care l-am cunoscut anul trecut la conferința The Power of Storytelling, a lansat anul acesta cartea care ne învață cum să ne prezentăm povestea pentru a comunica mai bine în afaceri.
Cum să dai lovitura – cea mai recentă carte semnată de Gary Vee, din care atât antreprenorii, cât și cei care se ocupă de comunicarea prin social media a companiilor din care fac parte, au ce învăța.
De ce mâncăm animale – cartea de nonficțiune semnată de Jonathan Safran Foer nu se dezice de la stilul autorului: scriitură emoționantă, bine documentată, deșteaptă, cu un mesaj puternic care schimbă vieți (în bine). La fel ca restul cărților lui de ficțiune, această carte a fost ecranizată recent într-un documentar care rulează momentan în cadrul marilor festivaluri de film.
Tu, copilul tău și școala – cartea lui Sir Ken Robinson și Lou Aronica, adresată de această dată părinților, în principal.
Dilema omnivorului – ediția pentru tinerii cititori – este a doua carte din seria Youngster.
De asemenea, trebuie să menționăm că am reeditat recent Grit – cu o postfață nouă, Jeff Bezos și epoca Amazon și Kitchen Confidential.
Mulțumim pentru interes, să fie un final de an plin de lecturi deștepte!