Noutățile Publica la Bookfest 2017


Au început cele cinci zile de bucurie (din prima parte a anului) pentru iubitorii de carte: în perioada 24 – 28 Mai se desfășoară Bookfest. Salon Internațional de Carte. Ca de obicei, ne găsiți în pavilionul C1 de la Romexpo, la standul A14; programul de vizitare este între orele 10:00 – 20:00, iar vineri și sâmbătă vom fi la stand până la ora 21:00.
Discountul cu care vă așteptăm în această perioadă — atât la Romexpo, cât și pe publica.ro — este de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, inclusiv pentru noutăți!
Iată cu ce noutăți vă așteptăm la Bookfest:
10 materiale minune și poveștile lor incredibile
Autor: Mark Miodownik
#StuffMatters
O carte dedicată unor minuni ascunse: abilitățile uimitoare ale materialelor pe care le considerăm banale, plictisitoare și nedemne de atenția noastră. Se poate ca aceste istorii științifice să mai fi fost spuse și în alte cărţi, însă, precum un ciocolatier talentat, Miodownik a compus cel mai potrivit amestec. – The New York Times Book Review

A doua carte din Co-lecția de Știință e o aventură printre toate lucrurile pe care le întâlnim zilnic. Plină de istorii fascinante ale miracolelor de inginerie care ne fac posibilă viața modernă, această carte te va face să privești cu alți ochi obiectele din jurul tău.
Fiind un cercetător al materialelor renumit în lumea întreagă, Miodownik și-a petrecut viața explorând știința obiectelor din viața noastră, de la cele banale, precum un plic de hârtie, la cele neașteptate, precum betonul textil, dezvăluind secretele fascinante care stau la baza lumii noastre fizice.
Recomandată pentru oricine vrea să vadă lumea într-o perspectivă nouă și oricine e interesat de ce anume se află în obiectele pe care le folosim zilnic.
Dezordonat. Puterea dezordinii de a ne transforma viața
Autor: Tim Harford
#Messy
Dezordonat merge dincolo de discursurile învechite despre birourile peste care domină haosul, considerate un semn al creativității, și analizează în profunzime noțiunea de dezordine. Autorul explică haosul pe care îl pot genera obiectivele rigide, modul în care liderii imprevizibili ajung să aibă succes și faptul că flexibilitatea și improvizația pot face diferența. – The Washington Post

Malcolm Gladwell: Fiecare carte scrisă de Tim Harford este un motiv de sărbătoare.
Tim Harford este autorul mai multor bestselleruri printre care The Undercover Economist și e membru al consiliului editorial al Financial Times, unde semnează rubrica „Dear Economist”. Colaborează regulat cu revistele Slate şi Forbes și cu emisiunea NPR Marketplace. A fost prezentatorul emisiunii Trust Me, I’m an Economist și, în prezent, este gazda emisiunii More or Less. A fost economist la Banca Mondială și profesor de Economie la Oxford.
Din paginile acestei cărți veți învăța care sunt legăturile nebănuite dintre creativitate și dezordine, veți înțelege cum schimbările bruște de plan, oamenii necunoscuți și evenimentele neprevăzute, care, altminteri, vă enervează și vă provoacă teamă, vă pot ajuta să aveți idei bune și să generați noi oportunități. În plus, veți ajunge să înțelegeți că sub masca înclinației naturale spre organizare stă o fragilitate care ne împiedică să inovăm.
 
Coaching zi de zi
Autor: Michael Bungay Stanier
#TheCoachingHabit
Michael Bungay Stanier decantează ceea ce este esențial despre coaching sub forma a șapte întrebări. Când vei stăpâni această metodă simplă, dar profundă, vei obține două beneficii. Pe de o parte, vei oferi o susținere eficientă angajaților și colegilor tăi. Pe de altă parte, s-ar putea să descoperi că tocmai ai devenit tu însuți un coach extraordinar. – Daniel Pink
În cartea lui Michael Bungay Stanier, coachingul devine o parte integrantă și informală a programului de zi cu zi, prin care managerii și echipele acestora reușesc să muncească mai puțin, dar să aibă rezultate de impact. Grație experienței acumulate în anii în care a ajutat peste 10 000 de manageri extrem de ocupați, din toată lumea, să deprindă abilitățile practice ale coachingului, Bungay Stanier reușește să explice modul în care poate fi stimulat potențialul oamenilor.
Bungay Stanier reușește să explice modul în care poate fi stimulat potențialul oamenilor prin intermediul a șapte întrebări esențiale, și arată cum se pot dezvolta metodele de coaching care duc la rezultate excepționale prin simplul fapt de a vorbi mai puțin și de a pune întrebări mai multe.

Alte titluri publicate recent:

  • Wonderland de Steven Johnson – prima carte din Co-lecția de Știință – de citit în special de curioșii care vor să înțeleagă cum a evoluat omenirea și de cei care vor să aibă cele mai cool povești de spus copiilor sau cunoscuților. Stilul autorului e mega-bonus!
  • Lilith și demonii capitalului. Economia pe canapeaua lui Freud – de la autorul Economia binelui și a răului avem o altă carte de economie deosebită: economia privită prin lentila terapeutică.
  • Business Model Generation și Sprint sunt 2 titluri care nu ar trebui să lipsească de pe birourile managerilor de proiecte, strategilor și a antreprenorilor.
  • Work rules! e cartea care trebuie citită de oamenii care vor să coordoneze echipe geniale.
  • Inconfundabil și Afaceri în stil punk sunt două titluri care vor inspira cu siguranță pe cei cu spirit antreprenorial.
  • În seria biografiilor VICTORIA BOOKS avem două autobiografii a două legende sportive: Johan Cruyff și Rod Laver, dar și cartea despre cât de important e ca un sportiv să aibă un coach, nu un antrenor, semnată de Patrick Mouratoglou.
  • În seria de povești reale, bine scrise, noutatea e o poveste de dragoste din Japonia, semnată de un jurnalist de Pulitzer: Paul Brinkley-Rogers, cu Bucurați-vă de fericirea voastră.

Țara de onoare, invitată a ediției din acest an a Bookfest, e Suedia; iată autorii suedezi din portofoliul Publica:

Și pentru că e vară,
pentru că o lectură smart merită acompaniată de ceva,
și pentru a răsplăti efortul celor care ne vor vizita la standul de la Romexpo,
împreună cu prietenii de la Rose Far Niente, oferim o sticlă de rosé pentru achizițiile în valoare de peste 150 lei.

Vă așteptăm cu drag!