The Mastermind: cel mai recentă carte din seria Narator

În primăvara anului 2016, printre atribuțiile și activitățile de zi cu zi, au fost câteva dimineți în care editorul nostru era de nederanjat: citea noile episoade din seria The Mastermind publicate pe Atavist Magazine despre Paul Calder Le Roux, un programator solitar, devenit un infractor care coordona un conglomerat multinațional de afaceri ilegale. Nu a trecut mult până când așteptam cu toții cu sufletul la gură noile episoade semnate de Evan Ratliff (pe care am început între timp să îl și ascultăm intervievând scriitori în podcastul Longform). Iar când am primit vestea că nu eram singurii oameni din publishing impresionați de talentul lui Evan de a expune povestea lui Le Roux, am făcut pe loc oferta pentru achiziționarea drepturilor de autor în limba română pentru o carte care urma să se scrie în următorii ani.
Evan Ratliff s-a străduit mai mult de patru ani să rezolve acest puzzle complicat, mergând în jurul lumii pe urmele imperiului lui Le Roux și a asociaților săi, realizând sute de interviuri și parcurgând mii de documente.
Rezultatul este The Mastermind, povestea unui cap al criminalității care, îmbinând cruzimea specifică traficanților de droguri cu competența tehnologică a antreprenorilor din Silicon Valley, a construit un cartel înfricoșător de puternic.