Lisa Gansky: The Mesh Manifesto (6/6)

cover_in-reteaViata nu se rezuma la bani
Dupa ce capetele seci de pe Wall Street au aruncat economia in aer, bomba nu a cazut doar asupra domeniului imobiliar. Pierzandu-si casele, slujbele si economiile, numerosi oameni au fost obligati sa reevalueze lucrurile cu adevarat importante.
Poate ca viata nu se rezuma la a strange cat mai multe lucruri, pe care sa le depozitezi in case din ce in ce mai mari, infundandu-te tot mai adanc in datorii. Renumele a numeroase branduri consacrate a fost stirbit, in timp ce afacerile bazate pe sharing au inceput sa castige teren, iesind in evidenta. Acestea din urma sunt mai demne de incredere pentru ca asa trebuie sa fie. Si totodata sunt benefice pentru planeta – factor care influenteaza din ce in ce mai mult, avand o pondere tot mai mare asupra deciziilor consumatorilor, odata cu agravarea recesiunii economice.
Avantajul – ati ghicit – afacerilor In-retea.
Afacerile bazate pe sharing ofera in general un sentiment mai puternic de comuniune si apartenenta la comunitate. Sunt demne de incredere deoarece asa trebuie sa fie.
In acest mediu supus unor schimbari extrem de rapide, capacitatea de a sesiza, cu mult inaintea competitorilor, discontinuitatea care genereaza noi platforme, modele, asteptari si branduri a devenit o abilitate fundamentala in afaceri. Fiti primii care observa schimbarea. Actionati. Si veti castiga.
Afacerile In-retea reprezinta urmatoarea mare oportunitate de a crea noi companii si de a le reinnoi pe cele vechi, oportunitate de care pot beneficia comunitatile noastre si intreaga planeta.
Iar acesta este doar inceputul.
Actualmente, Lisa este membra a consiliului administrativ si investitor al unor companii precum Me Please, Squidoo, TasteBook si Dos Margaritas, fundatie interesata de mediul inconjurator. Este consultant/investitor in cadrul catorva companii ce cultiva initiativa sociala, printre care New Resource Bank, Slide, Instructables, Nuko Toys, Addis Creson si Greenbiz.
Mai multe detalii despre Lisa Gansky si cartea ei: In retea.