Let's RO-KIT!

lansare-ro-kit-fbNe bucurăm să prezentăm proiectul editorial al colegilor noștri, Alexe Popescu și Doru Someșan: RO-KIT. Identitate românească în 50 de componente.
Expus în avanpremieră în cadrul Romanian Design Week de anul acesta, RO-KIT este cadoul ideal – atât pentru orice român, cât și pentru prietenii noștri de alte nații fiindcă e un concentrat bilingv de România în text și imagine. Cartea are ca sursă de inspirație un proiect similar, „idarg“, descoperit de Alexe Popescu la Buenos Aires, în anul 2009. Ambele încearcă prin mijloace minime de exprimare să prezinte specificul unei țări.
Cele 50 de elemente identitare constituie una dintre limitările auto-impuse; prea puține pentru a acoperi întreg românescul, dar un număr suficient cât să ofere o imagine reprezentativă a României. Cartea poate fi doar începutul acestui proiect, astfel că cei care se simt inspirați, pot să își prezinte ideile pe pagina RO-KIT.
Lansarea oficială a cărții va avea loc miercuri, 24 iunie, ora 19:00, la LOKAL (str. Mihai Eminescu 57A), cu participarea a doi invitați: Dinu Dumbrăvicean, creative director Faber Studio și Constantin Goagea, editor Zeppelin. Lansarea cărții va fi urmată de un DJ set Electric Brother. Prezența poate fi confirmată aici. Vă așteptăm cu drag să vedem împreună câte elemente de identitate cunoaștem :)!