Lansare: Sfarsitul economiei iluziei de Liviu Voinea

Editura Publica va invita miercuri, 9 decembrie, la ora 18:00 la Libraria Carturesti din Str. Arthur Verona, la prezentarea cartii Sfarsitul economiei iluziei. Liviu Voinea si invitatii sai –  Ilie Serbanescu si Radu Soviani – discuta despre criza “made in Romania” si solutiile posibile.
voinea
Liviu Voinea crede ca economia Romaniei se bazeaza de multi ani pe o iluzie a bunastarii care, la randul ei, a intretinut o serie de iluzii privind evolutiile macroeconomice. Criza prin care trece Romania nu este temporara, ci este o criza de structura, de viziune si mai ales de asumare a reformelor, o criza de conducere. Dupa parerea autorului, criza economica din Romania este de natura interna si ar fi aparut chiar in absenta crizei financiare declansate in SUA. Mai mult decat atat, cauzele crizei economice romanesti sunt foarte diferite de cele din SUA sau din nucleul dur european si, de aici, si masurile de iesire din criza trebuie sa fie diferite.
Autorul si invitatii sai vor analiza miturile care au stat la baza iluziilor despre economia romaneasca atat in ceea ce priveste mersul acestei (cum ar fi mitul ca ratele inalte de crestere economica sunt sanatoase, ca banii romanilor din strainatate sunt o contributie sigura la reducerea deficitului extern sau ca aplicarea cotei unice este un succes), cat si atitudinea fata de criza sau intelegerea ei (ca Romania nu a intrat in criza, ca atunci cand a intrat s-a intamplat datorita crizei globale, ca trebuie sa dam afara bugetari, ca relansam economia prin programul „Prima casa”).
Va asteptam!