Lansare carte Papa Francisc

Afis lansare Papa FranciscAcum aproape un an de zile, monseniorul Jorge Bergolio a fost ales să fie noul papă a Bisericii Catolice. De atunci încoace o lume întreagă a fost surprinsă de caracterul lui modest, bine ancorat în zilele în care trăim.
Liberal și conservator, cu mintea în Ceruri dar cu picioarele pe Pământ, Papa Francisc cultivă contrariile, îngrijește paradoxul și înlesnește credința.
Vă invităm miercuri, 5 februarie, ora 18:30, la librăria Humanitas de la Cișmigiu să descoperim împreună evenimentele care au marcat și format opiniile Suveranului Pontif.
Discuția pe marginea cărții va fi condusă de invitații:

  • PS Mihai Frățilă, episcop greco-catolic, vicarul Bucureștilor,
  • PS Cornel Damian, episcop romano-catolic, auxiliar de București,
  • Preot Marius Taloș, superiorul iezuiților din România,
  • și apreciații jurnaliști Emil Hurezeanu, Vlad Mixich, Gelu Trandafir.

Cartea Papa Francisc. Convorbiri cu Jorge Bergoglio, un rezultat al conversaţiilor cu Sergio Rubin şi Francesca Ambrogetti, este o confesiune mărturisită la persoana I. Bergoglio răspunde cu sinceritate şi curaj, la întrebările directe şi pătrunzătoare care îi permit să mărturisească modul său de gândire, cu luciditatea care îl caracterizează şi fără să ocolească niciun subiect incomod: de la cum trebuie să fie trăită experienţa rugăciunii, trecând prin celibat şi activitatea pastorală a Bisericii, până la scandalurile sexuale sau opinia sa despre dictatura argentiniană.
Mai multe despre carte: publica.ro.
Un fragment în avanpremieră editorială, aici.
Vă așteptăm cu un ceai cald și o discuție cel puțin interesantă!