La final de 2015

Uite că se termină încă un an bogat în titluri de nonficțiune la Publica! Dorim ca prin cărțile selectate în portofoliul nostru să oferim idei care să inspire creativ acțiunile noastre de zi cu zi, precum și informații actuale care să ne folosească în activitățile noastre profesionale.
Mulțumim pentru că ați fost alături de noi prin lecturile alese, prin feedback și propuneri trimise. Luăm în considerare sugestiile și ne străduim, filă cu filă, să oferim o lectură care să aducă acel element de plus-valoare în viețile noastre.
2016-b
Anul acesta seria Narator de povești adevărate, bine scrise, a crescut cu 7 autori cu stiluri diferite: Lena Dunham – una dintre vocile cele mai puternice ale noii generații, Paul Slayer Grigoriu – primul autor român din această serie, Mike Paterniti și Leslie Jamison – doi talentați scriitori pe care i-am cunoscut la conferința The Power of Storytelling, memoriile lui Tobias Wolff care a fost premiat anul acesta de către Președintele Statelor Unite cu National Medal of the Arts, și Lawrence Osborne și Maximillian Potter care ne introduc atât de liric în lumea băuturilor selecte.
Noua serie Publica Extra a fost inaugurată cu albumul Dincolo de linii – artă de colorat. Următorul proiect al acestei serii este jurnalul de mindfulness Sunt aici acum.
O altă serie lansată în 2015 este Publica Pocket, care reunește cărți reeditate ușor de luat cu noi.
Multe dintre titlurile Publica lansate în 2015 au apărut și în original în același an. Câteva dintre titlurile care trebuie menționate:

  • cărțile laureaților Nobel în economie: Al Roth, Stiglitz, Gary Becker
  • cele mai recente cărți de antreprenoriat: biografia lui Elon Musk, De la zero la unu
  • excelente titluri de popularizare a științelor: What if?, Cum am ajuns aici, Inovatorii
  • cărți care nu ar trebui să lipsească din bibliotecile de business: Strategia oceanului albastru, Contagios, Mintea organizată
  • geniale cărți de științe sociale/ economie comportamentală: Comportament inadecvat, Flux, Școli creative, Văzând ceea ce alții nu văd, Scurtături inteligente.

RO-KIT, cartea sub semnătura designerului cărților Publica, Alexe Popescu, s-a dovedit a fi apreciată nu doar de străinii care au interacționat cu România, ci și de competiția Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2015.
Victoria Books a inclus în rândul biografiilor un cântăreț, un actor și o jucătoare de tenis: Eric Clapton, Johnny Depp și Steffi Graf. Persoanele celebre ale căror autobiografii au fost publicate în acest an: Zlatan Ibrahimovic, Monica Seles, Ronnie O’Sullivan, Mike Tyson și antrenorul de tenis Nick Bollettieri. Cartea de memorii profesionale ale regretatului om de radio Paul Grigoriu se înscrie între bestsellerele acestei serii.
2016-a
Noi plecăm în vacanță până la anul, dar am pregătit un discount de 20% pentru orice carte disponibilă pe publica.ro.
Sărbători fericite și o vacanță cu lecturi excelente!
Echipa Publica