Karim Rashid presents: MyHotel, Brighton, UK

images„In aceasta era digitala a informatiei imi doresc ca un hotel sa fie primitor in oricare oras ar fi amplasat acesta si sa creeze o atmosfera de buna stare, iar tehnologia folosita in incinta acelui spatiu sa fie umanizata, sa ne incarce cu energie, sa ne inspire si sa ne relaxeze. Designul si arhitectura joca un rol important, intensificand aceasta realitate. Pot sa alimenteze bucuria de a trai si micile placeri ale vietii.”

„Eu vad viitorul in estetica ca pe o fuziune a mai multor discipline: design, arta, arhitectura, muzica si moda, care sa sporeasca placerea experientelor din viata materiala si spirituala. Motivarea noastra in viata trebuie sa se concentreze in jurul memoriei colective pe care sa o reimprospatam cu idei noi din viata si arta, idei ale caror limite se intrepatrund. Arta se inspira din viata de zi cu zi, insa mi-as dori ca si viata sa se inspire din arta.”


Myhotel este un concept-hotel boutique de lifestyle contemporan creat de Andy Thransyvoulou si de Karim Rashid.
Localizat pe strada Jubilee in zona North Laine, acest spatiu unic care are 80 de camere de oaspeti. Are 4 etaje si include 2 spatii destinate organizarii de evenimente si un restaurant, reprezentand idealul estetic al celor doi.
Juxtapunerea atragatoare de design cutting-edge si tehnologie moderna in spiritul feng shui invita oaspetii sa-i exploreze imprejurimile.
Fatada de un alb stralucitor cu ferestre avand inaltimea unui etaj, refracta vibratiile orasului. Luminile alese si amplasate atent schimba personalitatea cladirii de-a lungul zilei si noptii.
Imediat ce intri pe usile glisante de sticla constientizezi design-ul unic al cladirii. Lobby-ul spatios te intampina un cristal de marimea unui monolit care este folosit pe post de bijuterie, un acvariu impresionant de mare amplasat cu scopul de a relaxa vizitatorii.
Barul de la parter este acoperit cu frunze aurite, podeaua albastra din mozaic pe care stau mese din cositor slefuit, set up-ul ideal pentru o intalnire de afaceri sau o seara nebuna cu prietenii.
La primele două etaje, numite “Manipura” si “Anahata”, stilul intransigent si futurist marca Karim Rashid isi pune amprenta pe designul camerelor. Elemente precum peretii superb arcuiti sau paturile, pe cat de incantatoare estetic, pe atat de comode, transforma hotelul intr-o interesanta fuziune de comfort, design si stil progresiv. O instalatie de sunet performanta si compatibila cu MP3 playerele permite invitatilor sa asculte muzica in orice loc datorita difuzoarelor integrate in tavanul fiecarei incaperi din hotel. In plus, televizoare cu ecran plat si laptop-uri se alatura armonios unor obiecte de arta funky.
Cel de-al treilea etaj, “Sahasrara”, a fost amenajat pornind de la teme originale (cum ar fi penthousul numit in mod intrigant “Caruselul”) de catre trei designeri locali.
Pentru evenimente creative, intalniri si conferinte, pot fi folosite cele doua spatii versatile “Mercury” si “Rishi”.
Fiecare din aceste doua incaperi au un dinamism natural care este dublat de lumina care patrunde in interior prin sticla “glazurata”. Ambele sunt echipate cu tot ce este necesar evenimentelor corporate. Hotelul se mai bucura si de un spatiu foarte genros de parcare care poate gazdui 25 de masini, un privilegiu pentru aceasta statiune populara.
Un hotel unic, care te inspira, myhotel, Brighton, Marea Britanie.
Karim Rashid a creat si hotelul Semiramis din Atena. Prezentarea o puteti citi aici.