Karim Rashid presents: Hotel Semiramis, Atena

Semiramis este un hotel boutique relativ mic. Cu cele 52 de camere vine in intimpinarea nevoilor secolului 21. Hotelul are un concept global, confirmand pozitia Atenei de metropola contemporana si sustinand-o in acelasi timp in aceasta lume cometitiva. Un loc intim, care se concentreaza pe energie pozitiva, experiente alese, cultura arta si design. Semiramis este un loc pentru experiente contemporane unde te poti relaxa, bucura si lucra. O experienta memorabila, unica in lume. Spatiile conceptuale au fost construite in stransa legatura cu arta, idei noi, tehnologia si viziune.

Intrarea se face printr-un cub roz de sticla care luceste in permanenta. Acesta ajunge pana in lobby-ul hotelului. Spatiile sunt „sensually minimal”, imbinate cu locuri casual pentru cinat sau servit o bautura, pentru relaxare sau pur si simplu de asteptare. Toate aceste lucruri te fac sa privesti incinta ca pe o galerie in miscare continua rotativa, care te inspira la nesfarsit. Zona piscinei are o forma organica, iar liniile curbate care curg sunt chiar mobilierul pentru relaxare din timpul zilei. Totul pentru intimitatea si linistea spiritului.
Toate camerele au baile si closetul din sticla sablata pentru a permite luminii sa penetreze in intreaga camera, creand astfel un loc mult mai spatios. Baile au accente de sticla colorata iar chiuvetele sunt din sticla cu detalii din crom. Toate suprafetele acoperite din panza sunt albe pentru a da o luminozitate mai puternica spatiului si pentru a accentua spatiile neutre. Sunt prezente patru culori care se repeta in hotel: roz, verde deschis, portocaliu si galben deschis. Aceste nuante aduc energie si emotie pozitiva.
Spatiul din acest hotel face din sederea aici o placere plina de experiente memorabile. In aceasta era digitala imi doresc ca Semiramis sa imbratiseze spatiul global si sa creeze un sentiment cosmic de „well being” al acestui mileniu. Designul si arhitectura joaca un rolfoarte imortant intensificand realitatea.
Dakis Joannou, proprietarul acestui hotel, este un vizionar in lumea artei. De aceea, colaborarea mea cu el a fost succinta si perfecta. Din fericire l-am intalnit pe Dakis prin Jeffrey Deitch – in ale carui galerii de arta din Soho am expus de-a lungul anilor. Dakis m-a rugat sa-i creez designul mansardei sale Trump, pentru ca apoi sa-mi incredinteze proiectul Semiramis.
*******
Informatii suplimentare despre Karim si creatiile lui puteti gasi aici.
Karim este si autorul cartii Design Your Self – Regândeşte modul în care trăieşti, iubeşti, munceşti şi te joci.