Povestea lui Jimi Hendrix în cuvintele lui

Există o poveste în spatele fiecărei cărți, iar cea a autobiografiei lui Jimi Hendrix, la fel ca scurta lui viață, este una zbuciumată. După moartea subită a lui Hendrix (el fiind unul dintre muzicienii celebri care au murit la vârsta de 27 de ani), drepturile pentru creațiile lui au revenit managerilor lui, urmând ca după o perioadă de 20 de ani acestea să se transmită familiei. Documentaristul Peter Neal, cu acordul producătorului muzical Alan Douglas, lucra la un film și o carte cu numele Camera plină de oglinzi | Room Full of Mirrors – când transferul de drepturi trebuia să aibă loc. Singura condiție ca aceste două proiecte să fie finalizate era ca familia și coordonatorul proiectelor să cadă de comun acord asupra tuturor detaliilor; se pare că a fost nevoie de aproape 20 de ani pentru ca aceste două proiecte să vadă lumina zilei, dar sub un alt nume: De la zero | Starting at zero.
Peter Neal: Jimi a lăsat în urmă propria lui poveste extinsă despre el însuși, chiar dacă fragmentată și oarecum eliptică. Ni s‑a părut necesar ca, dincolo de mulţimea de mituri și jumătăţi de adevăruri, Jimi să fie lăsat să ne spună viziunea personală asupra vieţii și muzicii lui. De la zero este rezultatul reorganizării acestui material în ordinea unei naraţiuni. Ca regizor de film, mi s‑a părut firesc să mă ocup de acest lucru, ca și cum aș fi editat imaginile dintr‑un documentar. Cartea are un stil unic, datorită designului unic și a ilustrațiilor folosite. Layout-ul cărții este semnat de David Costa; iată un exemplu:
 
hendrix
Jimi Hendrix își spune povestea de la zero face parte din seria de biografii celebre Victoria Books, serie în care vei găsi și cărțile altor mari muzicieni precum Pink Floyd, Leonard Cohen, AC/DC, Eric Clapton, Bono.