Jacob – speranța comunității științifice

6Scânteia este istoria parcursului unei mame care s-a împotrivit etichetărilor care-i așezau fiul în banca dezadaptaților, neajutoraților și a copiilor cu probleme de nedepășit.

Jacob Barnett a fost diagnosticat la vârsta de 2 ani cu tulburare de spectru autist moderat-severă. În urma acestui diagnostic, mamei sale i s-a transmis că dacă Jacob va reuși la un moment dat să-și lege șireturile singur ar trebui să fie fericită. Cât despre citit, socotit și alte activități intelectuale nici nu se punea problema. Acum în vârstă de 15 ani, Jacob este unul dintre cei mai promițători cercetători de la Waterloo’s Perimeter Institute for Theoretical Physics și speranța comunității mondiale de fizicieni de a fi contemporani cu un al doilea Einstein.

Jacob iubește să învețe, dar și să explice altora ceea ce știe. Mai jos îl puteți urmări într-un discurs motivațional la TEDxTeen:

Un procent de 10% din vânzările cărții Scânteia de pe publica.ro vor fi donate asociației AUTISM ROMÂNIA – Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism.