Învață mai bine: Khan Academy

Performanța copiilor este un obiectiv de bifat pentru majoritatea familiilor de imigranți în Statele Unite, iar familia lui Sal nu este o excepție. Când Nadia – verișoara lui Sal care locuiește în alt oraș – a avut un rezultat slab la un test de matematică, Sal s-a simțit obligat să o mediteze de la distanță.
Metoda cea mai simplă a fost să înregistreze explicația conceptelor pe care Nadia nu le stăpânea. Acestea au fost primele video-tutoriale Khan Academy și așa s-a născut platforma online care a revoluționat felul în care nu doar elevii, ci și oamenii în toată firea, învață matematici, științe exacte, umanistice, sau chiar să scrie cod!
La început de an, cei de la Harvard Business Review îl aduc în atenția publicului pe Salman Khan, fondatorul Khan Academy:

salman-khanInițiativa lui Salman Khan a ajuns să fie sprijinită de mari antreprenori americani, iar povestea Khan Academy poate fi lecturată în bestsellerul O singură școală pentru toată lumea – o carte pe care o recomandăm nu doar părinților,  ci și celor preocupați de viitorul societății, antreprenorilor online și în special celor care vor să urmeze personal sfatul lui Steve Jobs: Stay hungry, stay foolish!
Sal povestește începutul acestei mișcări care angrenează zilnic milioane de studenți din toată lumea,  viziunea lui cu privire la integrarea tehnologiei în procesul învățării, precum și prezentarea primei școli care a adoptat studiul pe baza video-tutorialelor Khan Academy.