În pielea goală: prima carte semnată de David Sedaris în limba română

Sedaris-lansare-bannerSuntem foarte bucuroși să anunțăm că în câteva zile așteptăm din tipar prima carte semnată de David Sedaris și tradusă în limba română: În pielea goală!
David Sedaris este unul dintre cei mai cunoscuți autori americani contemporani, autor al bestsellerurilor The Barrel Fever, Holiday on Ice, Me Talk Pretty One Day, Let’s Explore Diabetes with Owls. Și-a antrenat sarcasmul, observațiile fine a condiției umane și spiritul critic incisiv încă de copil, crescând alături de 5 frați și surori, cu care concura pentru a-și face mama să râdă (de altfel, sora lui – Ami Sedaris – este o cunoscută actriță de comedie). Recunoașterea a venit imediat după ce a fost invitat de Ira Glass să citească la NPR câteva eseuri care relatau întâmplări din experiența lui ca elf la magazinul Macy’s din New York.
Cristian Lupșa, editor Decât o Revistă:
Sunt aproape 10 ani de când am ascultat pentru prima oară o poveste de David Sedaris și țin minte că m-am oprit din ce făceam pentru că nu mai auzisem niciodată o astfel de voce. Nu mă refer la glas, deși e la fel de inconfundabil, cât la vocea narațiunii, o împletire nepereche între dulce și amărui, între auto-ironie și vulnerabilitate. E vocea unui om care te invită să te așezi lângă el și să călătoriți împreună prin viață, plini de uimire. Eseurile lui Sedaris sunt despre nimicurile prin care trecem cu toții – familie, relații, momente stranii prin aeroporturi și cafenele –, dar și despre cum aceste nimicuri sunt de fapt totul.
Vlad Mixich:
Din liceu n-am mai râs de unul singur în public. Nu pentru că aş fi un sobru, ci din cauza cinismului-defect profesional de jurnalist. Până ce am cumpărat o carte de Sedaris dintr-un aeroport. Şi am început să râd. Un râs fin, autoironic, cu alinturi antropologice. Un râs din care şi înveţi. Vecinul din avion m-a întrebat de ce râd. I-am dat să citească. La sosire a intrat în prima librărie şi a cumpărat un Sedaris.
Donna Seaman, Booklist:
Pe măsură ce trece în revistă momentele critice ale vieții sale – mai întâi suferința îndurată în copilărie din cauza comportamentului său obsesiv-compulsiv (care includea linsul de întrerupătoare sau număratul pașilor), primele indicii terifiante ale homosexualității sale sau unele experiențe cu autostopul care aproape i-au adus moartea – Sedaris merge mai departe decât a făcut-o vreodată lăsându-i pe cititori muți de uimire și provocându-le un râset ce le taie respirație în fața îndrăznelii cu care abordează atât viața, cât și scrisul. Autointitulându-se o persoană „dată naibii“, Sedaris este un satirist talentat cu o abilitate stranie de a recrea dialogul și de a născoci fantezii. Cât despre personajele sale, acestea merită totată atenția: oameni cu trăiri și prejudecăți deplorabile, fie ele de natură sexuală sau etnică. Brutal de onest și genial de elocvent, Sedaris este pozitiv de tonic.
O parte din interviul lui recent la The Tonight Show starring Jimmy Fallon, după turneul pentru promovarea celei mai recente cărți ale lui:

NARATOR este colecția de non-ficțiune creativă a editurii Publica, gen literar care utilizează un stil de scris relativ nou și poate fi descris succint astfel: povești adevărate bine spuse. În colecția NARATOR au mai apărut: