Importanța schimbărilor mici

Ce mari detalii ar trebui să eviți când vrei să iei decizii bune?
Ce mare detaliu îi poate convinge pe oameni să acționeze contra majorității?
Ce mică schimbare poți face unui e‐mail pentru a face o diferență mare în ceea ce privește ușurința cu care poți discuta cu partenerii de afaceri? Ce pași mici pot conduce la salturi mari în structurarea parteneriatelor și a lucrului în echipă?
marile-detalii-steve-martin-noah-goldstein-robert-cialdini-editura-publicaCartea Marile DETALII prezintă strategiile prin care putem influența și convinge alte persoane în mod eficient și etic.
Ea oferă informații utile cu privire la peste 50 de cazuri care pot fi citite, fiecare, în aproximativ 10 minute. Aceste cazuri se bazează pe rezultate recente a cercetări din domenii precum neuroștiința, psihologia cognitivă, psihologia socială și economia comportamentală.
Când vine vorba despre influențarea comportamentului altor persoane, adesea, cele mai mici schimbări în abordare provoacă diferențele cele mai mari. Micile schimbări pot face o diferență mare dintr‐un motiv simplu: pentru că sunt mici, nu sunt detectate. Rareori stârnesc suspiciuni sau atrag atenția. În schimb, își îndeplinesc mocnit scopul, dând contur deciziilor noastre și influențându‐ne comportamentul în moduri, în general, automate și inconștiente.
Câteva exemple, în lectura celor trei autori: Noah Goldstein, Robert Cialdini și Steve Martin: