Ideas to go: cadouri iarna 2014

Începem o serie de sugestii de cadouri – poate vă ajută să găsiți ce căutați pentru prietenii care nu se feresc de lectură :)!
IMG_3553Pentru cineva interesat/ă de un stil de viață sănătos
Djokovic, atunci când nu e ocupat să-și mențină poziția în topul clasamentului ATP, e foarte atent la ce mănâncă: el a adoptat o alimentație fără gluten și crede că succesul lui din ultimii ani se datorează în special acestui fapt.
Iar Ronnie O’Sullivan, campionul de snooker, pledează pentru beneficiile alergatului – nu doar pentru un fizic tonifiat, ci în special pentru sănătatea noastră mentală.
Dieta câștigătoare și În fugă – o alegere bună pentru o persoană preocupată de sănătate.
IMG_3593Pentru cineva interesat de bunăstarea personală
Happy Money explică motivele pentru care banii pot aduce mai multă fericire, atunci când se respectă cinci principii, de la alegerea experiențelor în defavoarea bunurilor materiale, la cheltuirea banilor spre binele celorlalți. Aceste principii pot fi aplicate nu doar de persoane, ci și de companiile interesate să își facă mai fericiți angajații și clienții.
Succesul redefinit – cartea Ariannei Huffington ne învață cum să depășim ideea tradițională care ne sugerează că succesul înseamnă bani și putere. Pentru a avea succes cu adevărat, trebuie să repunem în centrul valorilor după care merită să ne conducem viețile înțelepciunea, miracolul și dăruirea.
IMG_3599Pentru fanii Apple și pentru cei care apreciază calitatea unui produs
Biografia autorizată a lui Steve Jobs, povestea companiei Apple după decesul acestuia și câteva previziuni despre viitorul ei, precum și biografia designerului Jony Ive, omul care stă în spatele celor mai importante produse Apple și despre care Steve Jobs spunea că este partenerul lui spiritual – cu siguranță vor face fericită o persoană care e fan Apple, antreprenor sau designer!
IMG_3601Pentru cineva care gândește… out of the box
Gândește ca un trăznit și Cușca de sticlă sunt cele mai recente cărți din zona economiei comportamentale – științe sociale. Pentru acele persoane care aduc în conversație cele mai interesante cercetări sau insight-uri despre modul în care gândim, este un cadou potrivit.
IMG_3615
Pentru managerii interesați de cei pe care îi conduc
Entuziasmul la locul de muncă crește productivitatea muncii și implică oamenii să lucreze pentru un scop comun. Joy, Inc. oferă oricărui antreprenor sau manager know-how-ul necesar pentru a crea un loc de muncă în care cuvântul wow să fie la ordinea zilei.
Leadershipul de calitate este apanajul celor care înțeleg că succesul în afaceri nu depinde de cât de mult apreciază clienții o companie și produsele pe care le pune pe piață, ci de cât de mult apreciază angajații organizația pentru care lucrează. Simon Sinek repune umanitatea în centrul acțiunilor organizaționale – în Liderii mănâncă ultimii.
IMG_3608
Pentru cei care au nevoie de o doză de optimism
Scott Adams a reușit să scrie o carte care aduce, asemenea benzilor desenate Dilbert, un zâmbet și speranța unui „mai bine”: Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare.
Richard Feynman, unul dintre cei mai amuzanți fizicieni, ne dă o lecție de viață în Ce-ți pasă ție de părerile altora?
IMG_3611Pentru cine vrea să se piardă în lectura unei cărți
Cărțile din seria Narator ne aduc în față povești adevărate, foarte bine spuse/ scrise; iată recomandările noastre pentru perioada sărbătorilor de iarnă: Dulcele bar, În pielea goală și Scânteia.
IMG_3635Pentru tech & social media guys, geeks și antreprenorii online
Fondatorii sau top managerii din marile companii IT&tech ne introduc în lumea din spatele platformelor pe care le folosim zilnic: Google, Twitter, WordPress sau magazinul online cel mai celebru din lume: Amazon.
dOr
Numărul aniversar Decât o Revistă
Câteva idei de reținut despre acest număr:

  • Are 5 coperte diferite: autorii lor sunt Dan Perjovschi, Lea Rasovszky, Ray Bobar, Alex Gâlmeanu și Mircea Cantor
  • Conține retrospective relevante pentru acest moment de bilanț – al României, dar și al membrilor DoR
  • Firul roșu al numărului este conceptul identității – pentru a înțelege cine suntem, dar și în speranța că beculețele care se vor aprinde ne vor arăta ceva din ce urmează.

Și încă ceva! La abonamentul susținător primești, pe lângă un an de DoR și livrare gratuită, un cadou la alegere: romanul Uranus Park de Mircea Duțescu, sau colecția de eseuri În pielea goală de David Sedaris! DoR #18 poate fi cumpărată din shopul online DoR precum și în marile lanțuri de librării din București și din țară.
Lectură plăcută și sărbători fericite!