Gaudeamus 2011. Gânduri finale.

Așadar am terminat de strâns standul Publica la Gaudeamus, un stand plin de idei bune extrase din Rework!
Ne-am bucurat ne re-întâlnim cu cititorii de carte specializată, precum și să cunoaștem alții noi. De cealaltă parte a standului, e fascinant să vezi concentrarea și interesul cu care se caută cartea potrivită; din păcate timpul redus și standardele sociale ne-au împiedicat să aflăm povestea din spatele fiecărui vizitator.
Însă cititorii cărților editurii știu că apreciem mult să primim review-uri, chiar recenzii pentru fiecare carte Publica citită!
Ca de obicei, am fost curioși să vedem un top al vânzărilor acestei ediții:
1. Open, autobiografia lui Andre Agassi
2. Blink de Malcolm Gladwell
3. Steve Jobs. iLeadership pentru o noua generație
4. Rework, scrisă de creatorii 37signals
5. Isaac Newton – biografia scrisă de James Gleick, unul dintre cei mai apreciați autori de literatură științifică.
În mod normal, e de așteptat ca cele mai recente titluri să fie bestselleruri. Gaudeamus, ediția 2011, e mai deosebit din acest punct de vedere.
Vestea despre o carte bine scrisă circulă cu repeziciune, așa că Open nu ar trebui să surprindă că este în topul clasamentului! La urma urmei, am citit cartea pe nerăsuflate!
Malcolm Gladwell e surpriza bine primită a ultimului deceniu. Pentru cei care au citit una din celelalte cărți ale lui – The Tipping Point sau Excepționalii – să rateze Blink sau What the dog saw (in curs de publicare la Publica) este de neconceput!
Leadershipul se poate învăța. De ce să nu înveți de la cel mai bun? Cartea scrisă de Jay Elliot& William Simon prezintă stilul revoluționar al lui Steve Jobs de a conduce o companie spre succes.
Rework ne-a surprins prin stilul direct de a ne readuce pe modul „motivat” în tot ceea ce facem.
Mulțumim celor care cred că învățarea continuă și munca susținută este calea spre succes! Noi vom fi aici și ne vom strădui să aducem în continuare titlurile care fac diferența.