Gala Thinkers50 – ecouri din media print si online

Money Express, Noianul de idei, 20 octombrie 2009:

Dincolo de faptul că e un clasament, Thinkers 50 poate fi privit și altfel: drept un detector de idei proaspete, greu de remarcat, altfel, în gălăgioasa și complicata lume a gânditorilor de management. Dacă e să anticipăm cum se va schimba în viitorul apropiat businessul – sau chiar capitalismul în general –, o bună sursă de indicii e Thinkers 50, un top al gânditorilor de management întocmit o dată la doi ani de doi foști jurnaliști britanici, Des Dearlove și Stuart Crainer. Iată câteva concluzii care pot fi trase după o analiză, fie ea și sumară, a clasamentului pe 2009 – care a fost anunțat în premieră la București, într‑o gală organizată de Editura Publica.

Capital, Verdict „Funky Business”: România ar putea fi un fel de California a Europei, 15 octombrie 2009

Clasamentul global al celor mai importanţi gânditori de business a fost anunţat la Bucureşti în premieră mondială. Des Dearlove şi Stuart Crainer, creatorii Thinkers 50, au prezentat topul şi întregul eveniment, care i-a avut în centrul atenţiei pe autorii best-seller-ului „Funky Business”. Cei 50 de nominalizaţi pentru 2009 au fost prezentaţi miercuri în premieră mondială, în cadrul galei „Thinkers 50”, organizată de Editura Publica.

Evenimentul Zilei, Primii 50 de gânditori de business din lume, 14 octombrie 2009:

Clasamentul 2009 al celor mai importanţi gânditori de business a fost anunţat astăzi, în premieră mondială, la Bucureşti, în cadrul galei „Thinkers 50”, organizată de Publica, editură specializată în editarea de cărţi de afaceri, economie şi ştiinţe sociale. România a fost aleasă ca locaţie pentru acest eveniment şi din cauza crizei.

www.wall-street.ro, Top 50 ganditori: De ce si pe cine merita sa citim, 15 octombrie 2009:

In timpuri bune, dar si pe criza, o mana de oameni gandesc, scriu si fac lucruri care inspira executivi din intreaga lume, politicieni sau cititori in cautare de solutii si context pentru problemele lor. Top 50 Ganditori 2009, lansat ieri in premiera in Romania, include un om a carui idee de eradicare a saraciei este acum pusa in practica, unul care a scris o carte despre criza financiara cu cativa ani inainte ca ea sa apara si multi altii.

www.strategic.ro, Top 50 ganditori de business, 14 octombrie 2009:

CK Prahalad si Malcolm Gladwell sunt primii doi clasati in topul celor mai importanti 50 ganditori de business in 2009. Clasamentul a fost anuntat pe 14 octombrie 2009, la Bucuresti, la Gala Thinkers 50 organizata de editura Publica in cadrul seriei de conferinte “Meet the Thinkers”.

Business Standard, Cum şi de ce să aduci gânditori la Bucureşti, 15 octombrie 2009:

Thinkers50 este clasamentul celor mai importanţi 50 de gânditori de business din lume. Din 2001 şi până acum, topul s-a reactualizat o dată la doi ani şi a existat exclusiv prin site-ul thinkers50.com. Anul acesta, Thinkers50 a ieşit din lumea virtuală pentru a căpăta formă şi glas în lumea reală, prin Gala Thinkers50, ce a avut loc la Bucureşti şi unde creatorii topului, Des Dearlove şi Stuart Crainer, au făcut public clasamentul din 2009.
Evenimentul, care a adunat peste 400 de participanţi, printre aceştia nu­mă­rându-se gânditori aflaţi deja în clasament sau pe lista de potenţiali pentru clasamentul din 2011, a fost organizat de o editură de nişă, singura din România care publică doar cărţi de business. Este vorba de editura Publica, despre care directorul său executiv, Bogdan Ungureanu, spune că nu publică niciodată mai mult de trei-patru cărţi pe lună, pentru că nu ar mai putea să acorde fiecărui titlu atenţia pe care o merită. De ce ar aduce o editură la Bucureşti cei mai importanţi gânditori de business din lume? „Pentru mine, ceea ce se întâmplă (pe 14 octombrie, n.red.) reprezintă un vis devenit realitate. Îmi doresc de foarte mult timp să aduc la Bucureşti acest clasament”, spune Ungureanu. Printre participanţii la eveniment s-au numărat creatorii topului Thinkers50, Des Dearlove şi Stuart Crainer, precum şi Michael Jarrett, de la London Business School, Henry Stewart, CEO Happy, Liliana Solomon, CEO Vodafone România, şi Kjell Nordstrom şi Jonas Ridderstrale, autorii cărţii Funky Business.

Dan Tudoroiu, Topul Thinkers 50 a fost lansat din Romania, 17 octombrie 2009:

Daca anul trecut editura Publica ii aducea la Bucuresti pe britanicii Des Dearlove si Stuart Crainer ca sa vorbeasca despre leadearship si leaderii autentici de care au nevoie companiile secolului 21 in cadrul evenimentului Meet the Thinkers, anul aceasta Publica a reusit sa ii readuca pe cei doi pentru a lansa in premiera din Romania editia a 5-a a Thinkers 50, clasamentul global al celor mai importanti ganditori de business.