Funky Business Forever by Kjell & Jonas

fb-foreverPretul petrolului descrie miscarea unui yo-yo. Pietele de capital sunt in cadere libera. Guvernele nationalizeaza banci si salveaza uriasii din industire. Virusul “avem nevoie de ajutor” se raspandeste din ce in ce mai repede si dincolo de granitele Statelor Unite. Atentie insa: ce-am vazut pana acum este probabil doar sfarsitul inceputului!
Criza financiara a devenit o criza economica si este pe punctul de a se transforma intr-o criza personala a celor ce-si vor pierde slujbele. Nu e de mirare ca super capitalistul Warren Buffet comenta pe marginea evenimetelor actuale, spunand ca: “capitalismul fara esec este asemenea crestinitatii fara iad”. Sau cum spunea Britney Spears: “Oops, we did it again.”
Sunteti surprinsi? Nu fiti! Economia de piata a devenit un laborator urias. Simtim  pe pielea noastra rezultatele experimentelor mediului de afaceri: in Statele Unite serviciile financiare, in China domeniul IT-ului, in Europa biotehnologia… Experimentele sunt riscante. Unele ar putea, si vor esua! Asta nu inseamna ca trebuie sa ne oprim si sa nu mai incercam. Daca stai nemiscat, cu siguranta vei ramane printre ultimii.
Acum ganditi-va la un lucru. Microsoft si FedEx au fost create in plina criza economica din anii `70. Tot in acea perioada, P&G a lansat pe piata Pringels, un brand care valoreaza azi un miliard de dolari. Succesul e de partea celor indrazneti si curajosi. Viitorul este al celor care ies in fata in perioade in care toti stau pe loc. Funky Business Forever este o strigare la lupta. Aspira, inspira si transpira ca sa poti schimba ceva; numai astfel te vei putea bucura de capitalism!
Jonas Ridderstråle & Kjell A. Nordström
Stockholm, 26 mai 2009