Forța inteligenței creative: Albert Einstein

Bogdan Ion, Chief Operating Officer EY pentru Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale și Country Managing Partner EY România și Moldova, recomandă biografia lui Albert Einstein:
Walter Isaacson, unul dintre cel mai bine vânduți autori actuali, fost editor al Time și CEO al CNN, s-a consacrat ca biograf cu Benjamin Franklin: O viață americană (2003). Primul scriitor care a avut acces deplin la toate lucrările lui Einstein, inclusiv la scrisori personale recent făcute publice, Isaacson a transpus toate informațiile culese într-o carte de excepție.
Biografia lui Einstein se dovedește o lucrare perfect „asamblată” și o lectură surprinzător de plăcută. Atât geniul, cât și omul strălucesc pe aproape fiecare pagină. Unele dintre cele mai remarcabile aspecte ale omului Einstein erau tocmai contradicțiile sale evidente: un tânăr revoluționar, care și-a petrecut anii maturi pentru apărarea ideilor vechi, un pacifist care a încurajat dezvoltarea bombei atomice, un bărbat nereligios, dar disprețuitor al ateismului. Relația lui Einstein cu lumea a fost definită tocmai de această natură rebelă a sa, de un dispreț față de autoritate, care i-a determinat pe profesorii universitari să refuze să-i ofere referințe, făcându-l să accepte o poziție în cadrul biroului elvețian de brevete, în locul Academiei. Această dorință acerbă de independență l-a făcut, de asemenea, un partener de viață dificil, relațiile personale și familiale fiind mereu subordonate încercărilor sale de descoperire științifică.
Einstein a fost cel mai bun exemplu al forței inteligenței creative. Curiozitatea și permanenta căutare a răspunsurilor l-au făcut să devină una dintre cele mai mari minți ale tuturor timpurilor. Recomand această biografie oricui este curios să afle povestea de viață a omului din spatele teoriei relativității.