Focus pe câștig sau pe evitarea pierderii?


Heidi Grant Halvorson și Tory Higgins, autorii cărții Focus – doctori în psihologie și profesori la universitatea Columbia – ne oferă o nouă perspectivă asupra focusului nostru, a motivației noastre. Pe măsură ce reușim să constatăm focusul după care ne conducem alegerile în viață, vom fi capabili să identificăm diferențele fundamentale în care căutăm succesul.
focus_heidigranthalvorson_toryhiggins_editurapublica_Cea mai recentă carte Publica, una dintre noutățile noastre de la târgul de carte Gaudeamus 2014, este rezultatul a 20 de ani de cercetări efectuate la Centrul de Știință a Motivației al Universității Columbia: suntem dispuși să ne asumăm riscuri pentru a câștiga sau avem o atitudine preventivă, axată pe evitarea pierderii? Focusul nostru e promotor sau preventiv?
Focus Diagnostic este un instrument de evaluare menit să însoțească ideile din cartea a cărei temă ne preocupă în mod vital pe toți: care e forța motrice a gândurilor noastre, a alegerilor pe care le facem și a deciziilor pe care le luăm.