Noutățile Publica la Gaudeamus 2023

În perioada 22–26 noiembrie toate cărțile disponibile pot fi achiziționate cu 30% discount! Oferta se aplică atât la standul nostru de la Romexpo (pavilionul A, standul 10 (lângă editura Trei), între 10:00 și 20:00), cât și online, pe site-ul editurii.
Iată și noutățile noastre la Gaudeamus 2023:

Cântecul relevanței

De la vizionarul Seth Godin vine cea mai recentă carte a sa, un manifest pentru liderii și oamenii care vor ca munca lor să aibă sens.

Instabilitatea economică și socio-politică, precum și modul în care lucrăm, ne fac să fim deconectați și neimplicați. Seth Godin ne provoacă să renunțăm să acceptăm vechile practici ale capitalismului industrial care ne angrenează într-o cursă către abis și să ne unim pentru a crea organizații relevante, care încurajează pe oricine să ofere cele mai bune rezultate ale muncii sale, indiferent ce poziție ocupă.

O carte care inspiră și care ajută să înțelegem ce cântec cântăm: cântecul dezvoltării, cântecul siguranței sau cântecul relevanței. Și cum să ne schimbăm în bine.

Ghid de mobilare

De la Frida Ramstedt avem o carte care ne învață ce mobilier se potrivește atât corpului nostru, cât și locuințelor noastre, indiferent de stilul personal. În ea, gazda celui mai important blog nordic de design interior, ne arată ce aspecte trebuie să luăm în considerare atunci când ne uităm la piesele de mobilier cu care ne amenajăm locuința, ne explică detaliile la care designerii și producătorii de piese de mobilier sunt atenți (sau nu) și cum să facem diferența între o calitate bună și una îndoielnică (indiferent de preț).

Plină de informații deopotrivă interesante și utile, această carte ne va ajuta să găsim piesele de mobilier care nu ne vor solicita corpul din cauza nepotrivirilor și care ne vor ajuta să ne simțim bine în spațiile în care trăim.

Pur și simplu continuă să cumperi

În ultimii ani am observat un interes crescut pentru cărți de educație financiară, așa că ne-am bucurat când am citit manuscrisul lui Nick Maggiulli, director executiv de wealth management și în același timp cercetător și blogger financiar, pentru că reușește să explice pe înțelesul tuturor tot ce ține de economisire și de investiții.

Când și-a lansat blogul de planificare financiară personală și investiții, s-a interesat ce ar trebui să facă pentru a ajunge informația la cine are nevoie și a aflat mantra creatorilor de conținut: „Pur și simplu. Continuă. Să încarci”. În aceeași perioadă, în timp ce analiza acțiunile de pe bursa americană, a observat că această mantră, un pic ajustată, poate fi o strategie potrivită pentru investițiile din piețele financiare.

O carte cu sfaturi practice, susținută de date actuale, despre cât, când, cât timp și cum să economisim, cum să cheltuim, precum și despre când și cum e mai bine să investim.

Cartea limitelor

Limitele sunt granițele pe care le stabilim pentru a ne proteja energia, timpul și sănătatea. Însă limitele nu se folosesc pentru a le spune altora ce să facă și ce să nu. Melissa Urban, cunoscută ca fiind fondatoarea conceptului și a comunității Whole30, crede că stabilirea de limite este o abilitate esențială în ziua de azi, precum organizarea și bugetarea.

Melissa ne oferă sfaturi concrete pentru a ne comunica nevoile cu claritate și cu compasiune, ponturi pentru a depăși cu succes vinovăția de a pune limite, precum și peste 130 de scenarii cu replici care pot fi folosite sau adaptate pentru a pune limite șefilor și colegilor, partenerilor de cuplu, părinților și socrilor, foștilor soți cu care poate împărțim custodia copiilor, prietenilor, rudelor, vecinilor, străinilor, și nouă înșine, pentru relații mai satisfăcătoare și o calitatea a vieții mai bună.

Tenacitatea copacilor

Co-lecția de știință primește un update: continuarea bestsellerului internațional Viața secretă a copacilor. Peter Wohlleben ne prezintă noi aspecte fantastice despre viața copacilor și ne arată ce abilități își dezvoltă pentru a face față schimbărilor climatice. Totodată, îi critică pe actorii ignoranți din mediul de afaceri și din cel politic, care plantează copaci exclusiv pentru producția de lemn și pentru a-și îmbunătăți imaginea publică și care, de fapt, exploatează nemilos natura.

O declarație de dragoste pentru copaci și un apel înflăcărat la protejarea și păstrarea diversității infinite a naturii, ale cărei interacțiuni sensibile încă nu le înțelegem pe deplin.

Cum să lucrezi cu (aproape) oricine

Relațiile noastre, personale și profesionale, ne afectează calitatea vieții. Michael Bungay Stanier vine să ne ajute cu sfaturi pentru a ne îmbunătăți relațiile în context profesional, pentru că cei mai mulți dintre noi lăsăm sănătatea și soarta acestor relații la voia întâmplării: ne salutăm, facem schimb de amabilități, sperăm că lucrurile vor ieși bine și ne vedem de treabă. Nu durează mult însă până când e posibil să apară primele fisuri.

Cu sfaturi privind Coversația-Cheie, derularea acestei conversații, precum și principii de mentenanță, cartea este de neratat de oricine vrea relații profesionale de încredere, colaborări bune și un renume care să-i facă cinste.

Creierul deprimat — ediția pentru tinerii cititori

Psihiatrul Anders Hansen împreună cu scriitorul Mats Wänblad au colaborat din nou, de data aceasta pentru a explica pe înțelesul tinerilor cititori cartea Creierul deprimat, cartea care ne-a ajutat să înțelegem mai bine anxietatea și depresia.

Spre deosebire de celelalte două cărți semnate de cei doi autori și adresate tinerilor cititori (9+), această carte este recomandată celor peste 12 ani.

Lecturi folositoare să avem!