În perioada 30 mai – 3 iunie, la Romexpo, se desfășoară Bookfest. Salonul Internațional de Carte! Anul acesta ne găsiți într-o nouă locație, mai spațioasă: pavilionul B2, pavilionul A10, între orele 10:00 – 20:00, iar vineri și sâmbătă vom fi la stand până la ora 21:00.
Discountul cu care vă așteptăm în această perioadă — atât la Romexpo, cât și pe publica.ro — va fi de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, inclusiv pentru noutăți!
Apropo de noutăți, iată ce va veni direct din tipar:
Noua autobiografie Richard Branson: Regăsirea virginității
După douăzeci de ani de la apariția celebrului său volum de memorii intitulat Pierderea virginității, celebrul antreprenor Richard Branson se întoarce cu restul poveștii. Branson ne împărtășește cu franchețe detaliile unei vieți de triumfuri și eșecuri și părerea personală despre viața și cariera lui atât de singulare.
Conducând imperiul Virgin în noul mileniu, Branson a extins fără frică marca în noi categorii, cum ar fi telefonia mobilă, mass-media, cluburi de fitness și servicii bancare, în toate colțurile lumii. În tot acest timp și-a păstrat spiritul iconoclast și rebel. A reușit chiar să ducă Virgin și în spațiul cosmic, cu Virgin Galactic, prima linie de transport spațial comercial din lume. Regăsirea virginității ne duce în culisele acelor incredibile eforturi intelectuale și emoționale și ale sacrificiilor care au făcut din zborul spațial privat o realitate iminentă – chiar și după cea mai teribilă criză cu care Branson s-a confruntat vreodată.
Această carte este mult mai mult decât o serie de aventuri ale unui om de afaceri. Este și povestea evoluției lui Branson de la nivelul de antreprenor vedetă la cel de filantrop pasionat și devotat binelui public, prin intermediul inițiativelor de protecție a mediului și a sănătății sub marca Virgin Unite și prin Sfatul Bătrânilor, un consiliu alcătuit din lideri globali influenți. Și este povestea strădaniei sale personale de a deveni un fiu mai bun, un soț mai bun, un tată mai bun și un bunic mai bun pentru cei patru nepoți ai săi.
Cu personaje secundare cum ar fi Bill Gates, Kate Moss, Nelson Mandela şi Barack Obama, Regăsirea virginității spune povestea fascinantă a unui om care nu se va opri niciodată din aspirația lui de a ajunge la stele, în toate sensurile posibile.
POLITICĂ ȘI SOCIETATE. Un dialog inedit: Papa Francisc cu Dominique Wolton
Aceasta este prima carte a Papei Francisc în care îşi prezintă viziunea despre politică şi societate. Vreme de un an, Papa Francisc a avut douăsprezece întrevederi cu intelectualul francez Dominique Wolton (director de studii la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), fondatorul și directorul revista Hermès, autor consacrat).
Rezultat al acelor întâlniri pline de omenie şi căldură, acest dialog excepţional şi inedit abordează în deplină libertate marile teme ale epocii noastre, dar şi ale existenţei umane: pacea şi războiul, politica şi religiile, mondializarea şi diversitatea culturală, fundamentalismele şi laicitatea, Europa şi migranţii, ecologia, inegalităţile pe plan mondial, ecumenismul şi dialogul interreligios, individul, familia, alteritatea, timpul, încrederea şi bucuria.
Scrisă fără urmă de conformism și evitând limba de lemn, această carte ilustrează viziunea Papei despre Biserică şi despre societate: dărâmarea zidurilor şi construirea de punţi între oameni, naţiuni şi credinţe religioase.
DESCOPERĂ-ȚI PROPRIUL DE CE de Simon Sinek, Peter Docker și David Mead
Începe cu DE CE a convins milioane de oameni să regândească lucrurile pe care le fac atât în viața personală, cât şi în cea profesională sau în organizațiile din care fac parte. Descoperă-ţi propriul DE CE este un ghid cu exerciții, exemple și pași de parcurs în fiecare fază a procesului de a descoperi mai multă inspirație în ceea ce facem și, prin asta, să motivăm la rândul nostru pe cei din jur.
Cu toții suntem îndreptățiți să ne trezim dimineața cu pofta de a merge la serviciu, să ne simțim în siguranță cât timp suntem acolo și să ne întoarcem acasă, la sfârșitul zilei, plini de satisfacție. Ca să atingem acest sentiment de împlinire trebuie să începem prin a înțelege exact DE CE facem ceea ce facem. Descoperă-ţi propriul DE CE te poate ajuta să răspunzi la multe întrebări, cum ar fi:
- Ce se întâmplă dacă am aceeaşi întrebare DE CE pe care o are şi competiția?
- Pot să am mai multe întrebări DE CE?
- Dacă munca mea nu se potrivește cu răspunsul la întrebarea DE CE, ce e de făcut?
- Ce pot face dacă echipa mea nu se poate pune de acord asupra răspunsului la întrebarea DE CE?
Indiferent dacă te afli la prima slujbă, dacă ești în fruntea unei echipe sau dacă ești directorul general al unei companii, exercițiile din această carte te vor ghida pe un drum al succesului și al împlinirii pe termen lung, atât pentru tine cât și pentru colegii tăi.
CODUL CULTURII de Daniel Coyle
Daniel Coyle pătrunde în intimitatea câtorva dintre cele mai eficiente organizații din lume – printre care SEAL Team Six din Marina Militară a Statelor Unite, compania IDEO –, sau echipe sudate precum echipa de baschet San Antonio Spurs, Zappos, continuând cu trupa de comedie Upright Citizens Brigade și terminând cu o bandă îndrăzneață de hoți de bijuterii, pentru a arăta ce anume le face să funcționeze atât de bine.
Autorul demistifică procesul de edificare a culturii, identificând trei competențe-cheie care generează coeziune și cooperare, și arată cum reușesc să învețe mai multe grupuri să funcționeze ca și cum ar avea un singur creier. În plus, prezintă strategii specifice, care declanșează procesul de învățare, aprind scânteia colaborării, edifică încrederea și potențează schimbarea pozitivă.
Combinând descoperiri științifice de ultimă oră, revelații ale unor lideri de clasă mondială și idei practice de acțiune, Codul culturii se constituie într-o hartă de traseu pentru crearea unui mediu în care inovația este la ea acasă, problemele se văd rezolvate și așteptările, depășite.
QUIET de Susan Cain
Cel puțin o treime dintre persoanele pe care le cunoaștem sunt introvertite – preferă să asculte, în loc să vorbească; inovează și creează, dar nu le place să se autopromoveze; se descurcă mai bine să lucreze de unii singuri, decât în echipă. Introvertiților ca Rosa Parks, Chopin, dr. Seuss, Steve Wozniak le datorăm multe dintre marile contribuții la progresul societății.
Susan Cain susține că introvertiții sunt extrem de subapreciați și ne arată cât de mult avem de pierdut din această cauză.
Cu argumente susținute cu pasiune, cu studii excelente și poveștile de neuitat ale unor oameni reali, Quiet are forța de a schimba pentru totdeauna modul în care îi percepem pe introvertiți și, la fel de important, modul în care se percep ei înșiși.
ALTE TITLURI PUBLICATE RECENT:
Dolari și rațiune – profesorul nostru preferat de economie comportamentală, Dan Ariely, alături de comedianul Jeff Kreisler, ne ajută să înțelegem de ce înțelegem greșit banii și cum putem să îi cheltuim mai înțelept. #smartread
De multe ori s-a întâmplat ca părinții care ne vizitau la stand să fie nevoiți să le cumpere copiilor o carte din seria Idei pe Bandă, Aisbergul nostru se topește sau O hiperbolă și jumătate. Chiar dacă au ilustrații, mesajul acestor cărți e mai degrabă pentru oamenii mari. Acum, în sfârșit, părinții pot să ia o carte de la standul Publica, fără ca ulterior să fie întrerupți constant cu tot felul întrebări: Auzi cum vorbesc copacii? de Peter Wohlleben, prima carte din seria Publica Youngster.
Noutățile seriei Narator sunt foarte diferite, dar se citesc pe nerăsuflate: dacă comedianul Adam Kay ne arată în O să vă cam usture cum e viața în spital din perspectiva unui medic junior, Nick Bilton adună într-un loc informațiile legate de tânărul Ross Ulbricht, fondatorul Silk Road (site-ul de pe dark web unde se comercializau droguri, programe de hacking, otrăvuri, pașapoarte și bani falși) și cum au reușit autoritățile să îl captureze – în Geniu criminal din spatele Silk Road.
În Co-lecția de știință am publicat recent Viața nemuritoare a Henriettei Lacks – o poveste care trebuie citită, primul Sapolsky tradus în română – De ce nu fac zebrele ulcer? și o carte minunată despre Geniul păsărilor. #scienceiscool
Publica Extra s-a îmbogățit recent două titluri despre wellbeingul nostru: Pădurea – despre cum să ne purtăm în casa noastră la scară largă și Disconfort Residence – despre capcanele pe care să le evităm atunci când alegem apartamentul în care ne trăim viața.
Legat de modul în care ne petrecem viața, cartea lui Victor Papanek, Design pentru lumea reală, e un must read pentru designeri, gânditori și antreprenori sociali.
Ufff… un concediu pentru lecturat, vă rugăm :)!