Fiindcă săptămâna aceasta am avut lansarea De ce eșuează companiile? – o carte semnată de un autor român – ne gândeam să recomandăm un eveniment și două ateliere care le au în spate pe Andreea Roșca și Mona Dîrțu, autoarele cărții Cei care schimbă jocul despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care se bat cu multinaționale: The Vast&The Curious și Atelierele FFFF + Mona Dîrțu.
The Vast&The Curious este o serie de conversații între Andreea Roșca și antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile. Live în fața audienței, interviurile merg dincolo de tot ceea știm sau credem că știm despre succes. Dacă te întrebi „Cum au reușit, de fapt, acești oameni?”, aceasta este ocazia de a te conecta direct cu victoriile, căderile, strategiile, practicile, fricile și emoția din aventura de a construi ceva care contează. Și, de a te regăsi cu cei asemenea ție, tribul curioșilor care explorează lumea pentru a găsi ceea ce contează pentru ei. Invitații de până acum ai The Vast&The Curious au fost: Dragoș Petrescu, Florin Talpeș, Felix Pătrășcanu.
Marți, 27 martie, la ora 7pm, invitata Andreei este Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College, cea mai bună școală privată din România și una dintre cele mai bune din lume. Te invităm la o conversație despre ce înseamnă să ai curaj, cum să îți stăvilești frica, ce au copiii nevoie pentru a reuși în viață, ziua în care aproape a închis școala și cum să-ți iei parteneri oameni mult mai buni decât tine. Rezervă un loc la evenimentul The Vast&The Curious cu Simona Baciu: Cum visezi imposibilul.
Scrisul și storytelling-ul se pot învăța. Ne asigură Mona Dîrțu, jurnalist & trainer cu experiență de peste 20 de ani în presa generalistă și în cea de business, co-autoarea cărții Cei care schimbă jocul și semnatara Monday Memo, un newsletter pe care ar trebui să-l citească toate persoanele active în societate. Prietenii de la Fundaţia Friends For Friends (FFFF) găzduiesc mai multe ateliere create de Mona. Vă recomandăm următoarele ateliere care mai au locuri libere:
Atelierul de Creative Writing in 17–18 mai—un program de folos deopotrivă companiilor, ONG-urilor și freelancerilor. Bună parte din munca noastră înseamnă scris. Scriem zilnic enorm—mail-uri, rapoarte, prezentări, proiecte, memo-uri de ședință, invitații, newslettere. „Scrisul prost vă distruge productivitatea companiei”, scria în septembrie 2016 Harvard Business Review. „Costă miliarde” în fiecare an, nota o lună mai târziu Daily Beast. Iar în februarie 2017 un site de marketing lista cinci feluri în care scrisul bun, convingător, poate fi „un game changer în business“.
Atelierul de Corporate Storytelling în 14–15 iunie—adresat deopotrivă companiilor, dar și ONG-urilor si asociațiilor. Participanții vor învăța că nu doar cei care-au fost „buni la compunere” pot scrie o poveste bună și, în plus, învață să detecteze povestea relevantă, să-i extragă miezul și apoi să o structureze.
Detalii despre ateliere, costuri și înscrieri: la Ingrid Weber.