Exceptând colaboratorii noștri apropiați, putem număra pe cele două mâini echipa editurii care nu lucrează pe proiecte editoriale. Dintre aceștia, i-am întrebat pe cei pe care i-am prins la birou și care urmează să plece în vacanță ce carte Publica plănuiesc să citească în vacanță; iată ce răspunsuri am primit:
Lili, rights manager: Biografia Elon Musk
Caut întotdeauna să fiu inspirată, așa că alegerea mea este cartea despre Elon Musk. Cred că în fiecare generație există câte un antreprenor/inventator care pare să fie cu mult înaintea timpurilor sale, care reușește să își revoluționeze domeniul de activitate și să schimbe lumea. Numele său pare să fie, acum, Elon Musk. Având în vedere impresionantul ordin de mărime al reușitelor și esecurilor sale (PayPal, Tesla, SpaceX), Musk nu poate fi decât un om nebanal, cu o poveste captivantă, pe care de-abia aștept să o aflu!
Adina, corporate sales: Camera de povestit
Am ales cartea lui Paterniti deoarece mă îmbie la călătorii, mai ales prin Spania, una din ţările mele preferate. Şi sunt o gurmandă, iar combinaţia de brânză bună cu un vin bine ales, îmi surâde oricând.
Ruxandra, redactor coordonator: Diavolul din orașul alb
În prima fază, m-a intrigat diferenta dintre ce am crezut inițial că este și ce s-a dovedit a fi în realitate. Când am auzit pentru prima dată titlul cărții, în mintea mea a fost așa: diavolul este o metafora a răului, iar Orașul alb – un oraș infestat cu droguri. Când mi-am dat seama despre ce este de fapt, am râs de mine pe faza cu drogurile, după care mi-am zis: „OK, even better”.
Iar când am început să citesc poveștile paralele ale celor două personaje principale, despre tot ce a însemnat construirea grandioasei Expoziții Universale a arhitectului Burnham într-un secol în care holera și iernile încă făceau ravagii, și despre hotelul labirintic al doctorul H.H. Holmes în care comite niște orori greu de imaginat, n-am mai putut s-o las din mână. Știi cum este? Ca o supă japoneza de piper: te tentează, o guști, simți că mori și spui no more, dar ce să te faci că este addictive și mai vrei. De aceea o iau cu mine în concediu, să o termin. Este o must have & read.
Dana, office manager: Eu o să vorbește drăguț cândva
Dacă înainte să am o fetiță reușeam să citesc măcar o carte pe lună, de ceva timp experimentez ”aceeași carte pe noptieră de câteva luni încoace”. Sper totuși ca în vacanță să reușesc să citesc câteva eseuri din cartea lui Sedaris; mi-e dor de stilul și umorul lui.
Silviu, coordonator distribuție: Universul accidental
O carte nouă care să mă pună serios pe gânduri? Universul accidental este lectura mea de vacanţă.
Suntem într-o perioadă în care din ce în ce mai des se fac descoperiri noi în domeniu şi se încearcă apropierea noastră de acest necunoscut. Abia aştept să fiu purtat într-o călătorie imaginară prin cele „şapte universuri” descrise în paginile cărţii. Şi de ce „accidental”? Must find out…
Angela, communication executive: Mai uman și Interfețe mai inteligente
Am ales două cărți fiindcă… mi-e greu să aleg doar una și vreau să cred că o să apuc să le citesc din scoarță-n scoarță :)! De foarte mult timp îmi doream să citesc o carte bună pe tema sustenabilității, iar cartea lui Hilton pare să acopere tot ce trebuie acoperit: educație, guvernare, ce și cum consumă omenirea, cum ne raportăm la natură, în general tot ce ține de viața în zilele noastre și cum putem schimba în bine viitorul omenirii care deja trăiește ”pe credit”.
Cartea despre interfețe va fi citită cu un carnețel lângă, fiindcă e plină de întrebări și exerciții, cu siguranță folositoare pentru ceea ce fac zi de zi.