Bookfest 2015 este aici! Romexpo ne găzduiește în același loc ca până acum: pavilionul C1, standul A15 (probabil cel mai colorat stand), cu reduceri de 20% din prețul de bază al cărților. Reducerea este disponibilă în această perioadă și online, exceptând câteva titluri calde, direct din tipar, care nu vor fi găsite decât la târgul de carte.
Scurtături inteligente de Shane Snow este una dintre cărțile de non-ficțiune care nu ar trebui ratată deoarece spune povestea unor inovatori pentru care succesul nu a întârziat să apară, în mare parte datorită faptului că gândesc out-of-the-box. Este un volum despre aplicarea unor concepte antreprenoriale și tehnologice folosite pentru a obține succesul, despre cum în pregătirea pentru succes trebuie să știm să folosim platformele potrivite și super-conectori.
Pași mici, schimbări mari. Cum să ajungem mai ușor la obiectivele greu de atins. Caroline Arnold ne pune în față o carte de dezvoltare personală practică, fiindcă ne învață cum să folosim micro-rezoluțiile în atingerea obiectivelor noastre. Astfel că dacă ești interesat/-ă să economisești mai mult, să mânânci mai puțin, să fii mai bun/-ă, mai organizat/-ă sau să ai mai multă voință – aceasta este cartea pe care o cauți.
Bani isteți, copii isteți. Cum să crești o generație câștigătoare financiar (disponibilă momentan doar la standul de carte). Dave Ramsey, un cunoscut expert financiar, a scris această carte împreună cu fiica sa, Rachel Cruze. Rachel s-a născut în anul în care părinții ei au pierdut tot ce aveau și au intrat în faliment; acela a fost și momentul în care au decis să învețe cum să aibă un comportament financiar sustenabil ca familie și să-și învețe copilul principii sănătoase în raport cu banii. Această carte este plină de idei practice și istețe, despre cum să creștem copii productivi, fericiți și cumpătați.
Nu mâncați niciodată singuri. Cum să construim prin networking o comunitate durabilă de colegi, parteneri, prieteni și mentori, de Keith Ferrazzi și Tahl Raz (disponibilă momentan doar la standul de carte). Ferrazzi face distincția între construirea sinceră de relații și atitudinea vizibil disperată asociată de obicei cu termenul de „networking“. Apoi, își explică sistemul de a lua legătura cu alții prin intermediul unor principii practice și demonstrate. Pe parcursul acestui volum, Ferrazzi subliniază strategiile atemporale comune celor mai conectate persoane din lume, de la Winston Churchill până la Bill Clinton și de la Vernon Jordan până la Dalai Lama.
Minighid de investiții cu dividende mari. O formulă sigură pentru profituri garantate de Charles B. Carlson. Minighidul de față oferă investitorilor avizi de dividende un plan de acțiune. Veți afla cum să evitați capcanele, să găsiți oportunități și să construiți un portofoliu care generează dividende mari și sigure cu ușurință, prin intermediul formulei DMS (Dividende Mari și Sigure). Dacă aveți un oarecare spirit de aventură, Carlson vă oferă ce vă doriți și vă va învăța cum să găsiți dividende mari și sigure provenind din acțiunile străine, acțiuni preferențiale, FIT-uri, trusturi de investiții imobiliare și altele.
Victoria Books
Steffi. Putere publică, durere personală
Biografia cuprinde debutul în tenis și prima parte a carierei lui Steffi Graf – de la copilul prodigios în tennis superstar. Suferința și triumful au fost dominantele vieții ei: angoasa asistării la acuzațiile de infidelitate și, mai apoi, de evaziune aduse tatălui său, expunerea în presa globală a propriilor legături romantice, seria de accidente care i-au periclitat cariera și, în ciuda a toate acestea, un lanț de titluri și victorii ce au produs invidie adversarelor.
Johnny Depp. Omul din spatele măștilor
Căpitanul Jack Sparrow, Edward Mâini-de-foarfece, bărbierul Sweeney Todd – cine poate spune că Johnny Depp nu este un actor cu multe faţete. Dar cine se ascunde însă în spatele acestor măşti? Thomas Fuchs zugrăveşte pentru întâia oară un portret viu şi foarte personal al omului Johnny Depp. Cu multă empatie şi cu o mână uşoară, el conturează viaţa turbulentă a acestui artist excepţional, arătând cum a devenit cea mai de succes vedetă de cinema a zilelor noastre, în ciuda nenumăratelor probleme cu care s-a confruntat de-a lungul vieţii.
Narator
Pe uscat sau cu paharul plin de Lawrence Osborne
Ce (se) poate învăța de la țările care au interzis alcoolul (deși, dacă cineva poate găsi ceva de băut în asemenea locuri, acesta este connaiseur-ul Osborne)? Răspunsul este o scufundare fascinantă într-un carusel complex de idei și ipoteze dintre cele mai vechi, despre modul în care concepem funcționarea celor două lumi pe care le numim Estul și Vestul. Din Dubai până la Beirut, din Islamabad până în Brooklyn, meditațiile lui Osborne asupra fermentării și distilării induc o mulțime de divagații pline de substanță, ample, eterne.
Viața acestui băiat. Memorii de Tobias Wolff
În strădania de a dobândi o identitate şi încredere în sine împotriva ostilităţii constante a unui nou tată vitreg, experienţele prin care trece adolescentul Tobias sunt în acelaşi timp dureroase şi comice. Viața acestui băiat a fost ecranizată în 1993, în regia lui Michael Caton-Jones. În acest film, care a păstrat titlul original, rolul lui Tobias Wolff este jucat de Leonardo DiCaprio, cel al mamei sale, Caroline, de Ellen Barkin, iar cel al tatălui său vitreg de Robert De Niro.
Vă așteptăm cu drag la Bookfest 2015!