Ne pregătim să aplaudăm autorii geniali

key visual 800x600
E toamnă, deci e timpul să apreciem autorii ale căror texte ne-au încântat anul acesta!
Ediția IV a Premiilor Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea adună până pe 30 septembrie cele mai bune articole de non-ficțiune creativă. Autorii se pot înscrie pe site-ul Fundației Friends for Friends, fundația care a inițiat acest eveniment cultural.

„Acest firav (încă) Pulitzer românesc are misiunea declarată de a încuraja şi creşte autori care, prin forţa scriiturii lor, aduc în faţa publicului relatări mai robuste, mai documentate, mai puţin frivole, care în final să poată genera schimbarea unei societăţi tot mai uşor de manipulat şi de antagonizat.“  declară Sorin Trâncă, preşedintele FFFF si iniţiatorul competiţiei.

Materialele pot fi înscrise la cele cinci categorii de concurs – Reportaj, Eseu, Opinie, Portret și Fotojurnalism – și vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Mona Dîrțu – președintele juriului, Ani Sandu, Cătălin Tolontan, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Luca Niculescu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Simona Tache, Teodor Tiță, Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

„Superscrieri e un proiect vital, cred eu, pentru jurnalismul românesc – a apărut în cei mai crunți 3-4 ani din istoria breslei și a reușit, cumva, să sune adunarea, să strângă ceea ce e valoros în zona luminoasă, vie, a unei noi generații de jurnaliști. Așa s-a articulat un fel de confrerie – admirabilă prin fronda ei – a celor cărora nu le e rușine să spună că sunt jurnaliști. Dimpotrivă, mai și cred că non-ficțiunile lor chiar pot schimba lumea.”  declară Mona Dîrțu, președintele juriului.

Se vor oferi  17 premii, din care: cinci premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Orange România, FAN Courier și Friends\TBWA), premiul special Superscrierea Anului în valoare de 1000 euro (susținut de Cercul de donatori/TFN România) și Premiul Special al Juriului.
logo_ffffFundația Friends For Friends susține creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF, expoziția Ciorne 2.0 și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.