Era previzibil?

Dan Ariely este unul dintre cei mai de succes autori contemporani, dar și un profesor apreciat la Duke University. Recent a avut și un curs pe platforma coursera.org – care a adunat un număr frumos de persoane din România interesate de economie comportamentală.
Pentru cei care nu au apucat să lectureze prima carte semnată de Ariely – Irațional în mod previzibil – avem o veste bună: cartea este disponibilă din nou, alături de celelalte două titluri ale lui.
James Surowiecki, autorul cărţii Înțelepciunea mulțimilor, despre primul titlu semnat de Ariely:

Dan Ariely este un geniu al înţelegerii comportamentului uman. Niciun economist nu reuşeşte mai bine să dea la iveală şi să explice raţiunile ascunse ale alegerilor noastre bizare, pe piaţă şi în afara ei. Iraţional în mod previzibil ne va remodela, o dată pentru totdeauna, felul în care vedem lumea şi pe noi înşine.

George Akerlof, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2001 și autor al Spirite animale, Cartea de povești a unui economist, Economia identității:

Iraţional în mod previzibil este nebunesc de originală. Ne arată de ce – mult mai adesea decât ne place să recunoaştem – oamenii fac greşeli prosteşti, uneori dezastruoase. Ariely nu doar că ne oferă o lectură fascinantă, ci ne face şi mult mai înţelepţi.

Încă o veste, pentru posesorii de produse Apple, există app-ul Predictably Irrational!