Diabet cu bufnițe prin lentilele lui Sedaris

david sedaris, sa exploram diabetul cu bufnite
Să explorăm diabetul cu bufnițe dovedește încă o dată de ce David Sedaris este considerat cel mai amuzant scriitor din America.
În pielea goală este prima lui carte pe care am tradus-o cu ocazia venirii lui în București, în decembrie 2014. Dialogul lui cu Cristi Lupșa de la DOR este disponibil pe canalul nostru de youtube.
Anul trecut am publicat un alt ”clasic Sedaris” care a descrețit multe frunți: Eu o să vorbește drăguț cândva.
Fiindcă ni se făcuse dor de el, am ales o altă serie de eseuri care se citește pe nerăsuflate: Să explorăm diabetul cu bufnițe. Eseuri etc. Nu vorbește deloc despre diabet în această carte, foarte puțin despre bufnițe, însă efectul e acolo: râsete cu lacrimi.

Sedaris transformă cu multă dibăcie fiecare eseu din această carte într-o poveste de dragoste. Vorbește despre cum este să ai o relație de lungă durată, despre ce înseamnă să ai familie și despre cum este posibil, în ciuda tuturor absurdităților cu care te încearcă viața, să ajungi să te iubești pe tine.
Etc.-urile sunt șase monologuri pe care Sedaris le scrie din perspectiva unor femei, a unui tată și a unei adolescente cu un accent britanic fals.
Ascultă-l citind un fragment din carte sau uită-te la acest interviu cu el, din perioada când promova în State această carte:

P.S. Lucrăm și la traducerea celei mai recente cărți semnate de el – Theft by Finding.