Despre vise, pasiune și realizări

Open – autobiografia lui Andre Agassi.
În mintea unui campion – autobiografia lui Pete Sampras.
Indiferent de simpatia fiecăruia dintre noi, e greu să stai departe de autobiografia „celuilalt”. Inevitabil, vei găsi câteva păreri din cealaltă perspectivă. Din „Open” ne amintim de pariul pierdut de Agassi legat de cât bacșiș a lăsat Sampras la ieșirea dintr-un restaurant sau de interpretarea fiecărui gest al oponentului în lungile lor finale de Mare Șlem. Acum putem spune că avem ocazia unei lecturi complete:
DSCF4407-800Pete Sampras:

În după-amiaza târzie a zilei de 9 septembrie 1990, jucătorul din partea cealaltă a fileului era Andre Agassi – un puști, ca mine. Și era ușor de reperat datorită extravagantului său costum fluorescent, ca o lămâie verde, și a părului său umflat.
Nu aveam cum să știu în acel moment, dar Andre și cu mine urma să devenim adversari istorici și amândoi aveam să ajungem în International Hall of Fame.

Bine-nțeles, autobiografia lui Sampras nu se rezumă la momentele împărțite cu Agassi, ci trece în revistă întreg parcursul lui – de la mic copil, la mare campion, soț și tată.
Crescut într-o familie în care nici măcar nu exista interesul pentru acest sport, copilul care în primii ani de viață vorbea cu o rachetă veche de tenis, și-a văzut visul împlinit când s-au mutat în sudul Californiei. Într-o eră în care zona Los Angelesului era epicentrul culturii tenisului american, ce lipsea era cineva cu talent, pasiune și vise…