De vorba cu Kjell Nordstrom

Kjell_A_Nordstrom1A trecut ceva vreme de la ultima intalnire live cu Kjell. Ni s-a facut dor de el, asa ca l-am intrebat ce pune la cale in acest an. Iata si raspunsurile lui funky, in contextul actual.
1. Care sunt planurile pentru anul acesta?
Tocmai m-am intors din Las Vegas. Sunt foarte afectati de criza. Multe concedieri si o scadere dramatica a numarului de turisti.
Planurile pentru anul acesta? In aprilie vorbim despre risc la Helsinki. In mai incepem un tur al Europei: Anglia, Germania, Elvetia, Norvegia, Franta etc. La vara probabil ca vom face cateva vizite in SUA. Din toamna iarasi Europa si poate niste calatorii scurte in Asia si Panama.
2. Care sunt schimbarile la nivelul companiilor? Trebuie sa renunte la modelul “cocktail party” sau sa fie si mai petrecarete?
Nu e nicio indoiala ca aceasta criza seamana cu valurile marii: poti sa vezi cine inoata in pielea goala! Cele mai expuse si afectate de criza sunt companiile slabe. Avem un katarsis economic. El sileste din ce in ce mai multe firme sa se intoarca spre activitatea de baza si sa-si puna eterna intrebare: la ce suntem buni cu adevarat? Cu ce putem oferi o calitate de cinci stele? Restul trebuie sa dispara!
3. Cum va afecteaza activitatea aceste schimbari ?
Programul de conferinte este afectat; in multe moduri. In primul rand, avem conferinte care au fost amanate pana in 2010. In al doilea rand, ne facem planuri pentru termene mult mai scurte. Primim multe cereri si raspundem in timp record. In al treilea rand, trebuie bineinteles sa abordam si noi marele elefant roz din camera: sa vorbim despre si sa analizam criza. In al patrulea rand, si mai multi jurnalisti ne contacteaza si vor comentarii.
4. Relatati o intamplare amuzanta din experienta de speakeri internationali.
Una din istoriile mele preferate este despre un americam care m-a abordat intr-o pauza a conferintei si m-a intrebat daca Jonas exista cu adevarat. I-am raspuns – desigur – ca exista. Americanul zice:
–    Nuuu, hai sa fim seriosi! Nu exista!
–    Cum adica, nu exista? l-am intrebat eu. De ce spui asta?
Atunci el imi spune ca se zvoneste ca eu l-am inventat pe Jonas din motive de PR si taxe.
Ha, ha, ha …. E asa ciudat !!!!