Cutele și cutrele memoriei: lansare carte

fb-paul-gVineri, 20 noiembrie 2015, începând cu orele 18:30, va avea loc lansarea cărții de memorii a cunoscutului om de radio Paul Grigoriu. Evenimentul va avea loc la standul editurii Publica (pavilionul central Romexpo, numărul 16), din cadrul Târgului internațional Gaudeamus. Carte de învățătură organizat de Radio România Actualități.
La eveniment vor lua cuvântul Bedros Horasangian, Mugur Corpaci, Bogdan Matei și fiul autorului, Paul Slayer Grigoriu.
mt-grigoriu-03Paul Grigoriu este omul de radio care s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin emisiuni de mare succes, precum MATINAL, NOAPTE ALBASTRĂ, SFERTUL ACADEMIC și, în cele din urmă, K-DRANE. Din 1992 până în 2002 a ocupat funcția de director general adjunct la Radio România Actualități.
Cutele și cutrele memoriei este cartea lui Paul Grigoriu de memorii radiofonice. Perioadele vieții sale profesionale sunt descrise în ordinea amintirilor, nu riguros cronologic, însă cu un fir roșu ce ne duce de la primele experiențe până la momentul retragerii.
Scriind despre cele trăite de el, Paul Grigoriu povestește și despre una dintre perioadele cele mai tumultuoase ale istoriei României, iar călătoria literară ne duce prin meandrele abuzurilor politrucilor comuniști, ale puternicilor de după 1989, uneori insistenți în a se implica în conținutul editorial al emisiunilor, dar zugrăvește și o galerie de portrete ale unor oameni de toate felurile, unii remarcabili, alții abjecți, cei mai mulți obișnuiți, cu luminile și umbrele lor. Nota personală se îmbină cu privirea generală, instituția se dezvăluie prin oameni, nu lipsesc accentele polemice – însă fără implicații revanșarde –, nici amintirile impregnate de o anumită duioșie. Pentru a parafraza o mai veche carte a lui Paul Grigoriu, avem în față o „radio-grafie” unică în peisajul presei și al memorialisticii românești.
Eveniment Facebook