Crud, dar bun: Anthony Bourdain

Parts Unknown – noua emisiune de pe CNN a lui Anthony Bourdain, chef-ul nostru preferat, tocmai a câștigat două importante premii Emmy: Outstanding Informational Series or Special și Outstanding Cinematography for Nonfiction Programming pentru episodul filmat în Myanmar!
Surprinzător, acestea sunt primele premii Emmy din competiția de primetime pe care CNN le primește! Pe bună dreptate, credem noi, deoarece iubim cum episoadele Parts Unknown îmbină informația despre zone problematice, cu istoria locală și cultura gastronomică.
În acest context, și nu numai, nu putem rata lectura celei mai recente cărți semnată de acest entuziast mâncăcios: CrudPovești tăioase din lumea mâncărurilor și a celor care gătesc.
bourdain2_crudE evident că s-a maturizat în cei 10 ani care au trecut de la succesul Kitchen Confidential, iar experiențele culinare internaționale îl ajută să aibă o privire de ansamblu asupra trendurilor din lumea mâncărurilor și a celor care gătesc.

Nu renunță la sinceritate când se adresează celor care vor o carieră în lumea gastronomiei, este just când se leagă de cei care nu știu să facă o omletă perfectă pentru persoana iubită, categoric atunci când protagoniștii emisiunilor culinare sau criticii culinari sunt ipocriți, inventiv când vrea să-și convingă fetița că nu e ok să mănânce fast food. Este Anthony Bourdain, un tip atât de onest încât l-ai vrea ca prieten! Ca și bonus, în ultimul capitol trece în revistă controversele iscate de prima lui carte și schimbările survenite de atunci. Și nu, nu și-a schimbat opinia despre vegetarieni și da, spune ceva despre România în finalul cărții (despre un subiect actual zilele acestea, din păcate).

Bourdain Crud