Concurs: Traiti viata din plin?

Privim biroul ca pe un spatiu de recreere, in care indeplinim sarcinile cu creativitate si buna dispozitie. Intelegem jobul ca pe un joc serios. Depunem efort, dar ne simtim bine.
Este si una din filozofiile lui Richard Branson, fondatorul imperiului Virgin. Cuvintele lui le puteti savura in continuare:

screw-itAm citit in mai multe articole ca as reusi sa transform in aur tot ce ating. Desi nu este adevarat, nu neg faptul ca uneori am reusit sa am un succes comercial considerabil. Soferi de taxi, jurnalisti, realizatori de emisiuni radio ma intreaba mereu care este secretul meu, cum reusesc sa fac bani? De fapt, ceea ce vor sa afle este cum sa faca ei bani. Fiecare vrea sa devina milionar.

Intotdeauna le spun acelasi lucru. Nu am niciun secret. In afaceri nu exista reguli de urmat. Muncesc pur si simplu din greu, intotdeauna am facut asta, credeti-ma ca sunt in stare. Si totusi, mai intai de toate, incerc sa ma simt bine. Cred sincer ca munca trebuie domolita prin distractie, prin asta intelegand sa ma simt bine muncind, nu sa ma ingrijorez si sa ma stresez.
Nu inteleg ce sens are sa muncesc in fiecare secunda, uneori pana la epuizare. Distractia ne revigoreaza. Este un stimulator, vital atat in plan fizic, cat si spiritual. Sa stii cum sa razi si sa iubesti si sa-i apreciezi pe cei din jur, asta inseamna viata.
Proverbul care spune ca numai munca si niciun pic de joaca fac din Jack un prostanac este un truism care se regaseste si in urma cu patru mii de ani, intr-o intelepciune din Egiptul Antic, care spunea:
„Cel care munceste toata ziua este nefericit. Cel care se joaca toata ziua nu-si plateste datoriile. Arcasul nimereste tinta, la fel cum navigatorul atinge tarmul, fiecare cu indemanarea sa, stie cand sa munceasca si cand sa se odihneasca.“

Richard Branson, Screw it, let’s do it, Publica, mai 2009.

Voi cum imbinati jobul cu buna-dipozitie? Mergeti la birou cu placere sau trebuie sa depuneti un efort personal considerabil pentru a va urni? Este jobul vostru o placere sau un chin?

Cel sau cea dintre voi care ne convinge cel mai bine de cat de greu ii este la job, poate castiga un exemplar din cartea Brand You 50 de Tom Peters.

Trebuie doar sa ne convingeti – prin comentarii la acest post in maxim doua fraze haioase – cat de greu va este si va puteti transforma dintr-un angajat intr-un brand personal, care exprima distinctie, implicare si pasiune. Depinde de voi…si doar de voi!

Castigatorul va fi desemnat marti, 16 iunie.

Multa inspiratie si noroc!

UPDATE!
Castigatorul concursului este Olivian, zugrav to be! Felicitari Olivian, speram sa reusesti in bransa!
Multumim Geaninei, Ionelei, Alinei, Cristinei si lui Tudor ca ne-au spus of-ul lor. Speram ca sefii vizati in comentarii sa le citeasca si sa se schimbe. In bine:)!